avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit pe venit absolvent fara licenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit pe venit absolvent fara licenta

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu daca din pct de vedere legal sunt eligibil pt scutirea de impozit prin noua lege. Mentionez ca am absolvit facultatea de Mate Info din cadrul univ. Buc, dar inca nu am dat licenta.

Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 22 Iunie 2023
Daca litera e) ar fi acceptata, in cazul acesta pt litera d) mi-ar mai trebui altceva pentru a satisface conditia asta?

d) copia cu mențiunea "conform cu originalul" a diplomei acordate după finalizarea studiilor în învățământul universitar de lungă/scurtă durată, respectiv copia cu mențiunea "conform cu originalul" a diplomei acordate după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență, respectiv copia legalizată a atestatului de echivalare sau recunoaștere a diplomei, eliberat prin structurile de specialitate ale Ministerului Educației Naționale, pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene;
Am mai discutat inca o data cu HR-ul dar nu am reusit sa rezolv nimic.

Se pare ca este un gol in aceasta lege, si anume nu se precizeaza nimic despre studentii care sunt deja absolventi, dar fara licenta....

Practic mai bine pici un examen intentionat, ca sa iti prelungesti studiile si apoi sa profiti de aceasta scutire de impozit... Nu mi se pare deloc normal acest lucru :/

Multumesc pt raspunsurile acordate.
Buna ziua,

Sunt exact in aceeasi situatie. Ati mai aflat ceva? Exista vreo sansa sa beneficieze si absolventii fara diploma?

Multumesc
Buna ziua,

Desi au trecut cativa ani de cand s-a discutat subiectul, v-as intreba ce s-a concluzionat in final? Am aceeasi situatie si eu si ma gandesc ca nu se aplica scutirea daca in urma sustinerii examenului de licenta, persoana nu a absolvit.

Multumesc
Buna ziua,

Nu s-a schimbat nimic in legislatia de pe acest subiect?
Absolventii care absolvit facultatea dar nu au dat inca examenul de licenta nu sunt incadrati la scutirea de impozit?

Toate bune,

Alte discuții în legătură

Scutire impozit programator fara diploma licenta Qzzz Qzzz Buna ziua, Va prezint următoarea speță: Angajat cor 251202 - programator, fara studii superioare finalizate. Compania se încadrează în toate ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator in cazul angajatiilor it scutiti de impozitul de 10% Emilia Marc Emilia Marc Care sunt obligatiile unui angajator lunare/anuale in cazul in care are angajati IT care sunt scutiti de impozitul de 10%? Multumesc (vezi toată discuția)
Adeverinta studii superioare pentru postul de programator Blu_ Blu_ Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: In luna iulie am absolvit nivelul studiilor de licenta la specializarea informatica. Datorita regimului ... (vezi toată discuția)