avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA sau SRL pt inchirierea unui scaun in salon?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA sau SRL pt inchirierea unui scaun in salon?

Buna. Am nevoie de putin ajutor, sau mai bine zis un sfat. Urmeaza sa inchiriez un post de lucru(un scaun) intr-un salon de infrumusetare. Ce considerati ca ar fi mai bine sa imi deschid? PFA, SRL , SRL-D? Doresc sa stiu din toate punctele de verere: taxe deschidere, impozit, repartizare profit etc. Mentionez ca detin toate documentele necesare pentru a lucra in salon: diploma, certificate, analize...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andreix , utilizator 17:07, 4 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti acte doveditoare studii/calificare in domeniul pentru care solicitati autorizarea la registrul comertului optati pentru un pfa. E mai simplu privind evidenta contabila si declaratiile de depus la finante, va puteti autoriza mai repede, veti plati impozit pe venit 10% si in anumite situati contributii sociale cass si cas. La un pfa veti putea sa dispuneti de banii din castig oricand in timpul anului fiscal pe cand la un srl, doar anul urmator dupa depunera bilantului contabil si plata si a impozitului de 5% pe venitul din dividende.
Daca ati opta pentru un srl sunt cheltuieli mai mari la infiitare (si inchidere), e adevarat ca veti plati impozit pe microintreprindere de 3% si pe dividende cand va veti scoate profitul anul urmator de 5%, deci mai mici decat la un pfa dar va va trebui sa colaborati cu un contabil autorizat pentru a va depune declaratia la trimetru si bilantul anul intocmit si semnat de el.
Casa de marcat va trebuie in ambele cazuri si autorizarile se fac la fel.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Scuzati poate intervin cu o alta intrb.
Eu am facut un curs de frizerie la Adrian Niculescu cu Diploma de participare, el a spus ca poti lucra cu diploma asta pe cont propriu (a inchiria scaun/spatiu) pe PFA, II sau SRL
Este asa?? Sau trb dioma de acreditare?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Andreix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl sau pfa ? Anisoara22 Anisoara22 Buna ziua, eu sunt manichiurista ( fara diploma acreditata) as vrea sa stiu ce e mai bine sa deschid un SRL sau un PFA (ca sa pot profesa aceasta meserie ... (vezi toată discuția)
Detin un srl cu cateva coduri caen autorizate. Tudi192 Tudi192 Buna , detin un SRL cu cateva coduri caen autorizate .., unul dintre ele este pentru manichiura/pedichiura/infrumusetare , se poate inchiria scaun in salon de ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat la un srl Crista11 Crista11 Buna ziua! Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in ... (vezi toată discuția)