avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident soldat cu avarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident soldat cu avarii

Buna seara!
Astazi in jur de ora 16:00 eu si o dubita ne.am atins foarte usor adica doar s-a murdarit masina, atat a mea cat si a celui pe care l-am atins.
Problema este ca am plecat amandoi si nu am apucat sa vorbim, eu fiind speriata iar el nu stiu.
Imi este frica ca nu cumva sa declare accidentul, eu fiind incepatoare si nu vreau sa le spun alor mei.
Daca merg sa il declar problema este ca nu am vazut numarul de la masina, iar el este posibil sa nu fie din zona.
Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:44, 15 Februarie 2018

cyan a scris:

Stati linistita ca nu se va duce la politie sa declare accidentul. Gata, s-a terminat.

Ok!
Chiar sper din tot sufletul sa nu o faca.
Multumesc mult din nou

cyan a scris:

Stati linistita ca nu se va duce la politie sa declare accidentul. Gata, s-a terminat.

Eu tot stau cu frica pentru ca nu stiu ce daune ar putea avea masina lui sau daca nu cumva a oprit dupa ce a luat virajul. Daca a chemat politia după sau s-a dus la sectie.
Nu stim cum actioneaza unii oameni la nervi....
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
Nicoleta32465567543, utilizator

Avocat Minoi a scris:

Buna seara ,

Legea spune sa va prezentati la politie in caz de accident,in termen de 24 ore.

dar la cit este de grava situatia expusa ,nu stiu ce sa va zic.Ca nu-i nici accident nici acrosaj nici coleziune.

Cu drag

Stiu ca indicat este sa ma prezint in 24h dar imi este teama de ai mei. Masina este trecuta pe numele tatalui meu si ma gandesc ca poate acel domn nu va declara accidentul.
Dar si daca eu declar si el nu, in conditiile in care nu ii stiu numarul de înmatriculare, tot nu ar fi ok ca el incerca sa imi faca un bine.
Ma gandeam sa nu ul declar dar imi este frica sa nu imi faca acel domn vreo surpriza
Daca pe masina dvs a ramas o urma care se poate sterge cu un servetel ce daune credeti ca i-ati produs dubei, parbriz spart, bara indoita sau sparta,...?
Pentru accidente din care au rezultat numai daune nu vine politia.
in cazul in care avea daune venea sigur dupa dvs., cum nu a facut-o inseamna ca nu a fost nimic important.
Va este teama de reactia parintilor? :) Nu-i asa ca aveti permisul luat de maximum 6 luni?
Nu va mai ganditi la accident si la ce se va putea intampla, nu se va intampla nimic.
Conduceti mai cu atentie, asigurati-va cand este necesar, pastrati distanta suficienta intre masina dvs si celelalte, nu va mai speriati din nimic.
Accidente se mai intampla, ca vrei sau nu, din cauza se numesc si accidente, important este sa nu fie cu daune majore sau Doamne fereste! mai nasol cu victime.
Asa ca stati linistita, nu veti primi nicio citatie de la politie.
Reveniti peste o luna sa ne spuneti daca ati primit vreo scrisoare de dragoste de la politie!:)
cyan a scris:

Daca pe masina dvs a ramas o urma care se poate sterge cu un servetel ce daune credeti ca i-ati produs dubei, parbriz spart, bara indoita sau sparta,...?
Pentru accidente din care au rezultat numai daune nu vine politia.
in cazul in care avea daune venea sigur dupa dvs., cum nu a facut-o inseamna ca nu a fost nimic important.
Va este teama de reactia parintilor? :) Nu-i asa ca aveti permisul luat de maximum 6 luni?
Nu va mai ganditi la accident si la ce se va putea intampla, nu se va intampla nimic.
Conduceti mai cu atentie, asigurati-va cand este necesar, pastrati distanta suficienta intre masina dvs si celelalte, nu va mai speriati din nimic.
Accidente se mai intampla, ca vrei sau nu, din cauza se numesc si accidente, important este sa nu fie cu daune majore sau Doamne fereste! mai nasol cu victime.
Asa ca stati linistita, nu veti primi nicio citatie de la politie.
Reveniti peste o luna sa ne spuneti daca ati primit vreo scrisoare de dragoste de la politie!:)

Am permisul de 2 luni
Eu acum am observat ca masina are doar o zgarietura fina nimic mai mult.
Dar stiti cum e acea frica, mai ales ca acel domn incepuse sa gesticuleze in masina cand m-a vazut. Parea destul de nervos si din aceasta cauza ma gandesc ca ar fi putut declara.
Ma gandesc sa nu fie bara crapata sau nu stiu....
Poate ajunge scrisoarea peste o luna sau mai devreme.....

Alte discuții în legătură

Înștiințare sa mă prezint pentru un accident rutier despre ... Mircioagă20 Mircioagă20 Înștiințare sa am prezint pentru un accident rutier despre care nu stiu. Am primit o înștiințare pe 28.02.2025, să mă prezint cât mai urgent la ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare accident auto crististarz crististarz Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier fara victime care sa finalizat in ami fi retinut permisul. Mai exact ieseam de pe o strada cu ... (vezi toată discuția)