-calculul cas,cass din ianuarie 2018 pentru angajat pensionar limita de varsta ca administrator cu CIM cu 6ore/zi la o asociatie de proprietari care numai lucreaza in alta parte.
-Dar pentru presedinte care primeste o indemnizatie neta lunara de 300 lei?
Multumesc!
Buna ziua
Ce am inteles eu din aceasta ordonanta ( O.U. nr. 3 / 2018 ) care se aplica deja , a rezolvat problema tuturor salariatilor part time , nu doar pentru bugetari .
Concret , Codul fiscal a fost modificat astfel incat salariatii part time sa datoreze CAS si CASS la nivelul veniturilor obtinute , iar diferenta de contributii pana la nivelul salariului mimim obligatoriu in valoare de 1900 lei sa fie suportat de angajator , respectiv de asociatia de proprietari .
Nu se face distinctie ca este pensionar sau nu stiu ce , este salariat si nu cred ca este scutit de aceste contributii nimeni , asltfel nu isi mai avea rostul , totul este este pentru bani la buget .
Exista scutiri de impozit , dar pentru anumite categorii - incaodata spun , asa am inteles eu .
Multumesc pentru atentie
Impozit pe venit
andregh
BUna ziua,
La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)