avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata Concediului Medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata Concediului Medical

Buna ziua,am fost in concediu medical din data de 03/01/2018-08/03/2018, si in aceasta luna inainte de data salariului am aflat ca nu imi va fi platit concediul medical pentru ca de la 1 Ian 2018 a intrat in viguare o noua lege care spune ca trebuie sa am 126 de zile cotizate pana la concediul medical,problema este ca nici nu stiu daca este adevarat si unde mai pun ca am cautat pe internet informatii si am aflat ca: ORDIN Nr. 15/2018/1311/2017 din 5 ianuarie 2018
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului
nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
EMITENT: MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Nr. 15 din 5 ianuarie 2018
CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Nr. 1.311 din 29 decembrie 2017
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 31 din 12 ianuarie 2018
Deci la data de 1 Ian nu erau normele de aplicare,plus ca normele cat si legea au fost publicate in monitorul Oficial la data de 13 Ian 2018 si teoretic pana cand o lege nu este publicata in monitorul oficial nu se aplica.
Va rog sa ma ajutati cu orice informatie,sa stiu daca mai pot face ceva sau nu,specific ca pana la data in care am intrat in concediu medical nu aveam stagiul complet.....

Alte discuții în legătură

Acordare concediu medical dupa externare adusca adusca Am fost operata pe data de 30 ian. La externare medicul din spital mi-a acordat CM de 21 zile. Intrucat starea de sanatate si conditiile de munca de la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical? Bubicu Bubicu Care este numarul maxim de zile care se pot acorda pe un concediu medical? Mai exact avem urmatoarea situatie: o angajata gravida intra in concediu medical, ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale pentru boli cronice, in peioada de pandemie mancipri mancipri Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema la care nu pot sa-i dau de cap si pe care din cauza a prea multor legi, ordonante si ordine, nu o cunosc ... (vezi toată discuția)