avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce forma de contract...desfacere exclusiva?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce forma de contract...desfacere exclusiva?

Va solicit sprijinul din nou si o fac cu mare placere intrucat, am primit de fiecare data raspuns prompt si mai ales pertinent.
Am fost solicitat de o cunostinta sa-i creez o retea de distributie pentru produse de larg consum.
Acestea sunt ecologice, 100% naturale, cu ingrediente de provenienta in totalitate romaneasca, brevetate si cu aviz de punere pe piata.
Problema este insa ca odata creata - posibil chiar la scara nationala - nu am garantia ca raman singurul distribuitor...poate un "shmecher" sa treaca peste mine si sa achizitioneze marfa direct de la producator si atunci toata investitia mea va fi fost in zadar.
Proprietarul fabricii producatoare ( amicul meu este manager ) agreaza ideea de a semna un contract cu mine, ca sa-mi garanteze ca situatia de mai sus nu se va crea din partea lui.
Poate cineva sa-mi recomande o forma de contract prin care eu sa-mi asum crearea retelei si distributia iar producatorul sa desfaca doar pentru mine ( sau prin mine ) toata gama existenta si viitoare de produse, chiar daca firma va avea alta denumire sau varii situatii?
Cel mai recent răspuns: aplucic , utilizator 20:37, 24 Octombrie 2009
=D> MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de exclusivitate almaro almaro buna ziua , intrebarea pe care o am e strans legata de un subiect aparut deja aici ,am sa dau unalt exemplu care ma intereseaza direct. exista un produs pe ... (vezi toată discuția)
Clauza de exclusivitate in comertul intracomunitar mmp mmp O firma germana pretinde ca detine exclusivitate de vanzare in Romania a unor echipamente industriale produse de o firma din Spania. Din cate stiu, in baza ... (vezi toată discuția)
Clauza de exclusivitate in contractul de distributie korallya korallya In cazul unui contract de distributie se poate insera o clauza de exclusivitate? Cu alte cuvinte, daca producatorul poate numi numai un singur distribuitor pe ... (vezi toată discuția)