avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Publicare poze fara acord
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Publicare poze fara acord

O prietena i-a trimis un clip video unui tip (prieten de al ei) in care dansam, fara voia mea, iar acel tip l-a trimis in cadrul unui grup cu peste 50 de persoane, atat din oras cat si din afara orasului. Tin sa mentionez ca a fost distribuit si unor elevi din cadrul scolii, iar toti rad. Nu faceam twerk sau altceva, dansam normal doar, imaginile nu erau intime, eram cat se poate de decenta. I am spus directorului dar nu are cum sa il stearga de la atatea persoane, iar clipul ar putea ajunge la mult mai multe persoane. Ce as putea sa ii spun politistului daca ar fi cazul sa fac plangere la politie?
Cel mai recent răspuns: Elena1986ianuarie , utilizator 23:37, 17 Februarie 2018
Fotografierea unei persoane aflate într-un spațiu privat, indiferent că acel spațiu îi aparține ei sau altei persoane, fără acordul acesteia, este de principiu interzisă, indiferent dacă este urmată sau nu de utilizarea acelei imagini sau înregistrări (art. 74 lit. c) din Noul Cod Civil). Mai mult decât atât, în condițiile Codului Penal[1] fotografierea unei persoane aflate în spații private fără consimțământul său ar putea reprezenta infracțiune pedepsită cu amendă sau chiar închisoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt amenințată cu publicarea de poze intime pe facebook. cum pot opri persoana să facă acest lucru? Cosmina 1 Cosmina 1 ajutor va rog 1 persoana detine poze intime cu mn ...a trimis si altei persoane pozele ce le detine ...si acea persoana la care ia trimis poze cu mn ..ma ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept la confidentialitate alina.livia alina.livia au fost postate pe fb, fara acordul meu, poze cu mine inaite/dupa o interventie . ce pot face? in formularele completate la o clinica de fite din Timisoara am ... (vezi toată discuția)
Autoturismul este considerat spatiu privat? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea/este legal sa fiu pozat in autoturismul proprietate personala,fara acordul meu[autoturismul se afla pe spatiul ... (vezi toată discuția)