avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt amenințată cu publicarea de poze intime pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt amenințată cu publicarea de poze intime pe Facebook. Cum pot opri persoana să facă acest lucru?

ajutor va rog 1 persoana detine poze intime cu mn ...a trimis si altei persoane pozele ce le detine ...si acea persoana la care ia trimis poze cu mn ..ma ameninta ca le publica pe facebook . ce pot face pe cale llegala?pana nu ajung pe fb ajutorrr
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gheorghita Simion , Mediator 15:24, 19 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Sa raportezi mesajul in care esti ameninta si profilul pentru amenintare/hartuire - ai optiune la facebook
2. Sa le oferi indivizilor textul din lege sa stie la ce se preteaza:
Fotografierea unei persoane aflate într-un spațiu privat, indiferent că acel spațiu îi aparține ei sau altei persoane, fără acordul acesteia, este de principiu interzisă, indiferent dacă este urmată sau nu de utilizarea acelei imagini sau înregistrări (art. 74 lit. c) din Noul Cod Civil). Mai mult decât atât, în condițiile Codului Penal[1] fotografierea unei persoane aflate în spații private fără consimțământul său ar putea reprezenta infracțiune pedepsită cu amendă sau chiar închisoare.
3. Sa inveti sa nu mai comunici cu persoane in care nu ai incredere si sa pastrezi intinimatea corpului pentru momentele de intimitate
@Elena
Eu cred ca pozele s-au facut cu acordul Cosminei, ce-i drept nu in scopul publicarii lor pe undeva. Asta s-ar putea demonstra foarte usor prin postura in care a fost surprinsa.

@Cosmina
Atentie ca daca vi se cere sa (nu) faceti ceva in schimbul nepublicarii/stergerii pozelor se cheama santaj si este o infractiune destul de grava. Incercati sa obtineti probe (mesaje sau convorbiri inregistrate) si anuntati imediat politia.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
DinuX, utilizator
Ai drepturi, iar persoana ce vrea să îţi publice fotografiile trebuie să înțeleagă că nu te lași intimidată sau șantajată.
Amenințarea şi șantajarea sunt infracțiuni, iar cel ce îţi tulbură liniștea poate fi sancționat de lege.
Tot ce nu se rezolvă la timp se rostogolește şi crește.
Vina poate fi dată de prea multă încredere acordată unor persoane manipulatoare sau fără scrupule sau de înțelegeri greșite.
Indiferent de situație facilitarea unor discuții pot duce la rezolvare conflictului apărut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare poze fara acord rox789 rox789 O prietena i-a trimis un clip video unui tip (prieten de al ei) in care dansam, fara voia mea, iar acel tip l-a trimis in cadrul unui grup cu peste 50 de ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept la confidentialitate alina.livia alina.livia au fost postate pe fb, fara acordul meu, poze cu mine inaite/dupa o interventie . ce pot face? in formularele completate la o clinica de fite din Timisoara am ... (vezi toată discuția)
Distribuire materiale pornografice pe facebook după terminarea unei relații mirelaalbu mirelaalbu Buna seara, va rog sa ma jutati cu cateva sfaturi, in ceea ce trebuie sa fac in cazul urmator: Am avut o relatie cu cineva timp de un an si 5 luni, acesta in ... (vezi toată discuția)