avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUM PROCEDEZ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUM PROCEDEZ?

BUNA SEARA
sotia a deschis proces de divort ,noi nu mai stam impreuna de 2 ani,ea find plecata din tara .la revenirea in tara am discutat si am cazut de comun acord sa divortam,mentionez ca nu avem copii si nici bunuri de impartit.
sotia a venit in tara numai pentru o saptamana pentru a deschide divort in orasul ei natal,am primit citatia si as vrea sa trimit o hartie catre instanta ca sunt deacord cu divortul ,.eu neputand sa ma prezint ,si nu as vrea sa se lungeasca odata ce suntem amandoi de acord
cum trebuie formulata aceasta hartie ,ce trebuie sa contina ,trebuie legalizata?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:46, 21 Octombrie 2009
Daca divortati prin acord ar fi bine sa mergeti , pt a se termina la primul termen.Dureaza 5 minute totul.
Daca nu puteti ajunge trebuie sa faceti o procura speciala prin care sa mandatati pe cineva sa va reprezinte si in care sa fie specificate expres ca este vorba de divort prin acord, numarul dosarului,etc.
Procedura de divort fiind o procedura speciala, partile trebuie sa fie prezente la termen, obligatoriu reclamantul, in cazul dvs. sotia. Daca nu face dovada ca are resedinta in strainatate si nu este prezenta la judecata, i se va respinge cererea ca nesustinuta.

Fiind un divort prin acordul partilor, ar fi bine sa fiti prezenti amandoi la primul termen ( repet, daca sotia nu are resedinta in strainatate, trebuie sa fie si ea prezenta), se ia act de faptul ca solicitati divortul prin acordul partilor si...plecati din sala de judecata divortati!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
ContSters97923, utilizator
Imi cer scuze, fiind vorba de divort nu puteti mandata pe nimeni decat daca va aflati intr-unul din cazurileprevazute de art. 614 C.pr.civ, mai exact:
"In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar. "

sotia are resedinta in strainatate ,cred ca a imputernicit avocatul sa o reprezinte ,ea a deschis divortul si apoi a plecat din tara .
eu as fii dorit sa trimit o notificare ca sunt de acord cu divortul ,sau un document prin notar,ca asa tre sa strabat tara in diagonala ,si trebuie sa mai lipsesc si de la servici
Este interesant de stiut daca cererea de divort este formulata pe acordul partilor sau un divort din culpa comuna?
Daca divortul este bazat pe acordul partilor trebuie sa va prezentati.
Daca este bazat pe culpa comuna nu trebuie sa va prezentati, puteti sa trimiteti doar intampinare si sa mentionati ca sunteti de acord cu divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Divort cocoro cocoro Fiind insarcinata(luna a5-a) pot incepe actiunea de divort? Mentionez ca sotul nu e de acord,suntem casatoriti de mai mult de 1an,nu avem alti copii,avem ... (vezi toată discuția)