avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Fonduri UE
Discuție deschisă în Executare silită

Fonduri UE

Buna ziua.
1. Camera de Conturi X a stabilit prin decizia nr. .... ca trebuie recuperata o suma cu titlu de accesorii fiscale de la doua persoane. Deci ele raspund solidar? Debitul principal a fost achitat si provine din fonduri UE - deci calculul si cuantumul acestora se stabileste conform OUG 66/2011. Titlul executoriu pentru debitul principal este o hotarare penala. Cum procedez sa recuperez sumele? Art. 623 Cod proc. civila spune: ,,Executarea silită a oricărui titlu executoriu, cu excepţia celor care au ca obiect venituri datorate bugetului general consolidat sau bugetului Uniunii Europene şi bugetului Comunităţii Europene a Energiei Atomice, se realizează numai de către executorul judecătoresc, chiar dacă prin legi speciale se dispune altfel.”

2. Camera de Conturi X a stabilit prin decizia nr. .... ca trebuie recuperata o suma cu titlu de accesorii fiscale de la doua persoane. Raspund solidar, nu? In anul X a fost facuta o reparatie la un obiectiv care, la acel moment, nu facea parte din patrimoniul meu. Ulterior, obiectivul a trecut in proprietatea mea si prejudiciul s-a recuperat in natura. Fondurile, de asemenea, proveneau din sume alocate de UE - deci calculul si cuantumul acestora se stabileste conform OUG 66/2011. Care este titlul de creanta? Cum procedez sa recuperez sumele?
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
IrinaAndries, utilizator
Cel mai recent răspuns: IrinaAndries , utilizator 11:04, 19 Februarie 2018
Art. ART. 38 Din OUG 66/2011: Stingerea creanţelor bugetare rezultate din nereguli se realizează prin:
e) executare silită, conform Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003**), republicată, cu modificările şi completările ulterioare - noul cod de proc. fiscala.
II notiifc prima data, in ce baza, ce urmeaza? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silitã prin poprire floreaionelm floreaionelm Înfiinţarea unei popriri solicitată de către \\"un consiliu local\\" pentru o amendă (pentru parcare) neplătită, solictare de înfiinţare adresată ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu sau fara executor? cirnu72 cirnu72 Am cistigat in instanta cu o primaria a unui sector din Bucuresti dreptul de a cumpara un apartament in care locuim de 10 ani efectiv cu chirie, desi initial ... (vezi toată discuția)
Organ competent executare silita dan_co dan_co Buna ziua. Printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, pronuntata intr-un dosar penal, in care [u]o institutie publica[/u], [b]finantata integral de la ... (vezi toată discuția)