avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical retroactiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical retroactiv

Buna ziua.
Adresez o intrebare in privinta posibilitatii acordarii unui concediu medical la o data anterioara:
In data de 6 Feb am suferit o cazatura in deplasarea spre locul de munca, pe traseul declarat (se investigheaza ca accident de munca). Am fost dus la urgenta cu bratul rupt, ghipsat si externat cu programare pt operatie cateva zile mai tarziu.
In data de 8 am fost operat la un alt spital, data de la care am primit concediu medical.
Problema este ca nu am primit (am aflat ca eu trebuia sa cer la plecare in data de 6 Feb) CM pt 6 si 7 Feb, la plecare avand doar un scrisoare medicala.
Mai exista posibilitatea sa obtin acum, retractiv, CM pt cele 2 zile, pana in data de 8, de cand am deja concediu medical in urma interventiei?
Cei de la serviciu imi cer asta; ce alta posibilitate am daca nu se mai poate obtine concediul medical?
Multumesc de ajutor.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
marius_gg, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:05, 10 Mai 2018
Chestiunea aceasta a fost lasata in sarcina mea!
Daca ati acceptat inseamna ca aveti deja solutia. Nu veti putea obtine un certificat medical nou, doar in continuare fiind vorba de un accident de munca cu incapacitate temporara. Continuarea nu poate fi acordata decat de medicul specialist din spital.
Nu am acceptat nimic,nici nu mi s a spus ca ei trebuie sa se ocupe de obtinerea concediului medical in continuare!Concediul initial a fost pana in 15,apoi eu am luat continuare din 14 pana in 1 mai,dar pentru ca asistenta din spital mi a cerut copie de pe CM,fiind doua zile nelucratoare timp in care nu am putut obtine copia,m am prezentat in data de 2 la spital dar mi s a spus ca nu mi se mai poate da CM,fiind prea tarziu!Stiu ca a fost si vina mea,dar a fost motivata de faptul ca nu am putut obtine copia de pe CM ul anterior!Pe mine nu m amai contactat nimeni de la firma,nici macar sa ma intrebe cum ma simt!
@ Dumitrascu Marius
In urma efectuarii cercetarii evenimentului, a avizarii dosarului de cercetare de catre ITM si a completarii formularului FIAM, angajatorul are obligatia legala sa va dea PV de cercetare AM si formularul FIAM.
Daca tot ati postat discutia dvs. pe spatiul unei discutii mai vechi, puteti citi si raspunsurile primite de utilizatorul marius_gg care a deschis prima discutie si veti observa prevederile din Legea nr.346/ 2002 republicata in 2009 art.18 privind serviciile si prestatiile de care trebuie sa beneficiati ca victima a unui AM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical accident de munca rrramor rrramor Buna ziua, Speta: am un angajat care in luna februarie a suferit un accident. Din 11 februarie - 29 februarie a primit concediu medical din spital - cat ... (vezi toată discuția)
Cm cod 03 accident de munca buiavasi buiavasi Buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie: in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)
Accident de munca chivletz chivletz Buna Ziua ! Am avut un accident de munca anuntat , am fost la spital si mi a dat medical 5 zile acum din ce mi a zis asistenta ca sa imi pot ridica medicalu ... (vezi toată discuția)