O ruda a iesit la pensie acum 2 ani la pensie anticipata partiala din aceasta luna trebuia sa primeasca pensie limita de varsta dar cand si-a ridicat cuponul de pensie surpriza avea pensia lui valoarea de la pensie anticipata partiala.
1)Cum se face trecere de la pensie anticipata partiala la pensie de limita de varsta?Eu stiam ca se face din oficiu fara vreo cerere prealabila
2)Va putea recupera aceasta ruda banii pierduti pe luna actuala din vina angalatilor casei de pensii si care este procedura ?
Va multumesc!
Buna ziua, mama este in aceeasi situatie, trebuia de anul trecut sa treaca la pensie intreaga. A facut si o cerere scris la casa de pensii si nimic. Pensiile au fost recalculate si nici dupa recalculare nu a trecut la pensie de limita. Tot cu pensia partial anticipata a ramas. Nascuta in 22 ianuarie 1957 si 32 de ani in campul muncii. Ce ne sfatuiti? Multumiri anticipate
In anul2017 18 octombrie am iesit la pensie anticipata partial,conform legii in anul 2022 luna septembrie 13 ar fi normal sa trec la pensia pentru limita de varsta.Am primit cuponul de pensie si pentru luna OCTOMBRIE 2022 fara ca sa se faca recalcularea cum era legal.Ce ar trebui sa fac in acest sens.Va multumesc anticipat pentru sfat..
Recalculare pensie
zizion
pt.diferentele primite de la buget prin hot.jud.pt.anii 2012/2014 am cerut recalcularea pensiei am primit decizia cu o recalc.de doar 8 ronincepand din 1.xll. ... (vezi toată discuția)