avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul taxe si impozite

Buna ziua. Cum se calculeaza impozitul pe 2 proprietati daca proprietarii au murit in 2009 si abia acum am ajuns la notar,noi ca mostenitori,dar cei de la taxe si impozite nu stiu cum sa calculeze impozitul? Din auzite stim ca se calculeaza pe ultimii 5 ani sau se prescrie. Va rog sa ne dati mai multe detalii.multumesc .Sant cate 2000mp in zona b a orasului
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: TANASENASTASA , utilizator 21:10, 27 Februarie 2018
In cazul cladirilor imobilelor dobandite si nedeclarate, impozitul se poate calcula retroactiv doar pe 5 ani+anul curent.
Problema este ca aveti nevoie de certificat fiscal pentru succesiune. Nu cred ca o sa va elibereze certificatul cu datorii.
dar cu ceilalti ani se prescriu? cei de la impozite mi/au eliberat certificatul fiscal cu datorii dar nu vor sa/mi calculeze impozitul.ce pot sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament netrecut pe rol vergiu ion vergiu ion buna ziua. am cumparat un apartament in 2015 noiembrie. nu l-am trecut pe rol deoarece in 2015 decembrie am plecat din tara. revenind acum cu criza covid. ... (vezi toată discuția)
Impozite pe teren si cladiri/ termen de prescriere laurashield laurashield Buna, Am un SRL care detine in proprietate un teren de 6000 mp., cu cladiri (magazii, depozite , hala de lucru). Nu am mai platit impozitele la primarie ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului la casa cu teren 1300 mp GABYBABY GABYBABY TATAL MEU NU A MAI PLATIT IMPOZITUL DE 6 ANI LA CASA SI CURTE 1300 MP,ACUM EU FIICA LUI VREAU SA VAND ACEA CASA CU TEREN SI M-AM TREZIT CU UN IMPOZIT DE 36 MIL ... (vezi toată discuția)