avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare

Lucrez la o firma privata. Sunt in concediu medical de 3 luni , inclusiv luna februarie 2018, cu posibiltate de prelungire pana la 1 an (pentru diagnostic neoplazie ). In 17.02.2018 am indeplinit varsta standard de pensionare conform tabelului ( 60 ani si 9 luni) si mi s-a incheiat contractul de munca cf art 56 lit c.
Este corect sa-mi inceteze contractul in perioada concediulu medical ?
As fi preferat concediu medical, intrucat pensia ar fi mai mica si in plus dureaza cateva luni pana la calculare?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
MERID, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 20 Februarie 2018
Pe durata concediului medical sunt suspendate toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Prin urmare, este suspendat si termenul de incetare a contractului individual de munca, pana la revenirea din concediu medical a salariatului.Deci nu este corect cum v-au incetat contractu? ati semnat de incetare?
Este corect cum v-au incetat c.i.m.,intrucat art.56 alin.1 lit.c C.mun. se refera la o incetare de drept a c.i.m.

art.49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in timpul concediului medical - legala? Luptsasupravietuiesc Luptsasupravietuiesc Buna ziua! Sunt angajata cu contract determinat. Intre timpam fost diagnosticata cu cancer la san, stadiul 4 cu metastaze, Acum sunt in concediu medical si ... (vezi toată discuția)
Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)
Cim mitrofan emilia mitrofan emilia BUNA CIM pe durata determinata se poate prelungi cu concediu medical? La un salariat angajat pe perioada determinata pana la 01.12.2016 care are concediu ... (vezi toată discuția)