avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contributii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contributii

Ce contributii si taxe trebuie sa platesc in situatia in care vand un imobil?
Cel mai recent răspuns: Liliana2007_01 , utilizator 10:46, 21 Februarie 2018
Nu trebuie sa platiti contributii si taxe. Trebuie sa platiti un impozit conform art 111 Cod Fiscal in situatia in care pretul este mai mare de 450.000 lei: (1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabileşte prin deducerea din valoarea tranzacţiei a sumei neimpozabile de 450.000 lei.
(eventual, mai aveti de platit si contravaloarea extraselor de carte funciara - 40 lei/carte funciara)
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se datorează impozit pe profit la înstrăinarea unui imobil din două avute în proprietate? IuliaAric IuliaAric Dupa noile legi , daca esti propietarul a doua apartamente si vinzi unul din ele cat impozit pe profit trebuie platit pa Anaf? (vezi toată discuția)
Cheltuieli vanzator apartament eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce are de achitat un vanzator al unui apartament dupa vanzarea acestuia ? Exista vreun impozit de platit , pe venitul ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe teren vandut MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie: daca am vandut un teren in valoare de 40.000 de euro, trebuie sa platesc impozit la stat pentru aceasta ... (vezi toată discuția)