avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe teren vandut
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe teren vandut

Buna ziua
Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie: daca am vandut un teren in valoare de 40.000 de euro, trebuie sa platesc impozit la stat pentru aceasta tranzactie? Si daca da, cat anume?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Oana Beldie , Avocat 16:34, 28 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu, nu trebuie achitat, avand in vedere ca suma incasata este sub plafonul stabilit de prevederile art. 111 C. Fiscal: "La transferul dreptului de proprietate și al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcțiilor de orice fel și a terenurilor aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fără construcții, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabilește prin deducerea din valoarea tranzacției a sumei neimpozabile de 450.000 lei."

Astfel, pentru aceasta operatiune sunteti scutita de la plata impozitului.

Toate cele bune,

Av. Oana Beldie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se datorează impozit pe profit la înstrăinarea unui imobil din două avute în proprietate? IuliaAric IuliaAric Dupa noile legi , daca esti propietarul a doua apartamente si vinzi unul din ele cat impozit pe profit trebuie platit pa Anaf? (vezi toată discuția)
Contributii Liliana2007_01 Liliana2007_01 Ce contributii si taxe trebuie sa platesc in situatia in care vand un imobil? (vezi toată discuția)
Cheltuieli vanzator apartament eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce are de achitat un vanzator al unui apartament dupa vanzarea acestuia ? Exista vreun impozit de platit , pe venitul ... (vezi toată discuția)