avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

poate fiul meu sa reprezinte pe mama lui la notar pentru partaj
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:47, 21 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
da este major doar ca mama lui locuieste in italia si nu stiu daca va fi acceptata procura facuta in italia.Trebuie tradusa in lb.romana procura si apostilata ?

- nu mai citati inutil mesaje anterioare.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Perfectati procura speciala la Consulatul Romaniei in ITALIA sau Ambasada Romaniei in ITALIA.

Procura va fi data in limba romana.

Daca nu puteti ajunge la consulat, procura se poate incheia si la un notar public din Italia. Totusi, daca alegeti aceasta varianta, procura trebuie incheiata in limba italiana si trebuie incheiata in mod obligatoriu in forma autentica ("atto pubblico") si nu doar cu legalizare/autentificare de semnatura ('"scrittura privata autenticata"). Procura trebuie deasemenea apostilata la tribunalul in a carui circumscriptie are sediul notarul care intocmeste procura. Dupa trimiterea in original in tara, procura trebuie tradusa iar semnatura traducatorului trebuie legalizata. Apoi procura poate fi utilizata.
Dupa cum vedeti, este mult mai rapid, mai simpu si mai ieftin sa autentificati procura la consulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,am o intrebare???am nevoie de cazier din rimini e,pot sa fac o inputernicire la un notare???ciao procura mai multe limbi???e valabila in romania???dana italia Maschera Maschera As dori sa fac o procura pt Certicat de nastere in original Buletin de identitate Cazier juditiar.... Se poate face cu o singura procura din Italia???cu ... (vezi toată discuția)
Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in italia dupa divort Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa ... (vezi toată discuția)