avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ,am o intrebare???am nevoie de cazier din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ,am o intrebare???am nevoie de cazier din Rimini e,pot sa fac o inputernicire la un notare???Ciao procura mai multe limbi???e valabila in Romania???DANA Italia

As dori sa fac o procura pt
Certicat de nastere in original
Buletin de identitate
Cazier juditiar....
Se poate face cu o singura procura din Italia???cu optiunea multe limbi???
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 16:27, 15 Mai 2018
Cum adică cu "opțiunea multe limbi"?
În limba in care e întocmită, aia e.
Se poate face, dar nu cu "optiunea multe limbi". :)
Daca incheiat procura la un notar public din Italia, asigurati-va ca procura se incheie in forma autentica (atto pubblicco) si nu cu legalizare de semnatura (scrittura privata autenticata). Apoi procura trebuie apostilata la Parcchetul (Procura della Republica ) de pe langa Tribunalul in carui circumscriptie se afla biroul notarial. Apoi, in Romania, procura trebuie tradusa de un traducator autorizat. Apoi semnatura traducatorului trebuie legalizata la un birou notarial. Abia apoi procura se poate folosi.
Daca, in schimb, incheiati procura la consulat/ambasada, puteti sari toti pasii de mai sus, procura fiind valabil si putand fi folosita direct, ca si cum ar fi fost incheiata la un birou notarial din Romania.
Acum am citit mai bine intrebarea. Daca nu am inteles bine, si de fapt dvs doriti sa faceti o procura in Romania pentru a putea fi folosita in Italia, cel mai simplu este sa mergeti si sa o faceti la consulatul/amabasada Italiei in Romania.
Daca o faceti la un birou notarial, aceasta trebuie apostilata la camera notarilor publici, apoi tradusa si legalizata si abia apoi poate fi folosita in Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj meluzu meluzu poate fiul meu sa reprezinte pe mama lui la notar pentru partaj (vezi toată discuția)
Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Declarație acord călătorie cu minori Luca 4 Luca 4 Buna am si eu o întrebare. Daca fac procură in Italia la un notar pentru a mă putea intoarce din românia cu copii fără sot cum trebuie sa procedez? (vezi toată discuția)