avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotărâre de consiliu local: pentru a deține la bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotărâre de consiliu local: pentru a deține la bloc un animal de companie este necesar acordul scris al vecinilor. Este legală o astfel de hotărâre?

Buna ziua!
Sunt din Timisoara si stau cu chirie intr-un aprtament. Acum cateva luni am "adoptat" un pisic de pe strada, urmand toate procedurile (facut vaccinuri, deparazitari, carnet de sanatate, etc).
Ieri, dupa cateva luni mi-a batut domnul administrator la usa ca unii vecini, in special presedintele de bloc are ceva impotriva pisicului meu si ca urmeaza sa cheme politia locala pentru ca nu am voie sa detin in apartament animal de companie fara acordul scris al vecinilor.
Dupa ce m-am interesat, am vazut ca intradevat exista o hotarare a CL Timisoara care impune acest lucru.
Intrebarea mea e cat este de legala aceasta hotarare conform legilor nationale si care sunt sansele in caz ca sunt amendat sa castig daca contest in instanta?
Specific ca am acodrul proprietarului apartamentului si respect toate normele de igiena si sanitar-veterinare.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gekoo75 , utilizator 11:13, 24 Februarie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sub aspectul drepturilor si libertatilor omului la care TOATA (!) lumea se pricepe, v-as sugera luarea in consideratie a principiului potrivit caruia limita drepturilor unei fiinte umane o reprezinta dreptul celuilalt. In cazul unei feline de mici dimensiuni si bine ingrijita nu vad o problema deosebita dar in cazul unui canin de talie medie sau mare, care produce zgomot si murdarie, ce parere aveti ? Tari putin mai avansate decat noi stabilesc, inca din perioada proiectarii, zone /condominii PRIETENOASE sau NEPRIETENOASE animalelor de companie. Optiunea e clara si problemele sunt inca de la inceput evitate. Prin definitie, asociatiile de proprietari au drept ratiune a existentei lor administrarea SPATIILOR COMUNE ale imobilelor si , iarasi, fiind vorba de o proprietate aflata in indiviziune fortata si perpetua, este nevoie de o decizie a adunarii generale a proprietarior, in acord cu prevederile Regulamentului intern al condominiumului, instrument din ce in ce mai util convivialitatii secolului XXI in Romania.
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Luminita Petrescu, Alte profesii
Va dau o idee: oare nu puteti ataca aceasta HCL in contencios administrativ? Mergeti si intrebati la prefectura, eventual o audienta la prefect - el poate ataca din cate stiu eu. Chiar ales democratic, nu cred ca un consiliu local poate decide "ce vrea muschii lui". Altfel ne putem trezi ca de maine in Timisoara nu mai este voie sa porti sandale vara sau cine stie ce alta bazaconie.. Oameni buni, vom ajunge mai rau ca oile...
Luminita Petrescu a scris:
Tari putin mai avansate decat noi stabilesc, inca din perioada proiectarii, zone /condominii PRIETENOASE sau NEPRIETENOASE animalelor de companie.


Ce intelegeti prin zone NEPRIETENOASE animalelor de companie?
Intocmirea unui regulament intern al condominiului nu este o obligatie prevazuta in vreo lege, astfel ca nu are nicio relevanta.
Adoptarea unei hotarari in ad gen cu privire la interzicerea detinerii unui animal de companie in apartament este ilegala. In acest fel ad gen ar putea interzice patrunderii pe spatiile comune a unor categorii de oameni sau alte lucruri asemanatoare.

Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Hot. de CL este cercetata pentru legalitate de catre aparatul de specialitate al Prefectului .!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daaaa si prefecturile sunt pline de oameni competenti :) Pe logica asta ar trebui desfiintate instantele de contencios administrativ pentru ca institutiile publice nu pot gresi.

Aceasta HCL incalca in mod vadit dreptul la proprietate, atat asupra locuintei cat si asupra animalului de companie.

Daca exista caini care fac zgomot sau mizerie, exista alte norme de drept care pot fi aplicate - cele referitoare la ordine si liniste publica.

Alte discuții în legătură

Animalele de companie in apartamente de bloc Ionescu15 Ionescu15 Ce lege stipuleaza regimul animalelor de companie la bloc? (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)