avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adresa de instiintare privind infiintarea popririi
Discuție deschisă în Executare silită

Adresa de instiintare privind infiintarea popririi

Buna seara ,
Eu locuiesc in Spania din 2006 si muncesc cu contract de munca legal , sunt divortata si am o fetita de 16 ani care locuieste cu mine si este eleva in clasa XI in Spania, Avem residenta espaniola. In anul 2006 am deschis un cont bancar BCR ptr a primi alocatia copilului in acest cont cu un contract de 5 ani care mi sa oferit de catre aceasta banca (plan de locuinte) . La 5 ani inoiesc contractul . Niciodata nu am depus bani, doar se depune alocatia copilului in care statul roman livreaza lunar alocatia direct in banca. In ziua de 20 /02/2018 primesc un mesaj de la mama caci am primit o scrisoare
ADRESA DE ISTIINTARE PRIVIND INFIINTAREA POPRIRII in care se me comunica caci datorez 269 ron , impozite pe venituri din activitati independente 2006 , 2014. Intrebarea mea : Ce pot face, eu ñu pot calatori in Romanía de moment, Poate efectúa fratele meu aceasta plata in numele meu? fara sa fiu afectata pe viitor? Pe alta parte ma instiinteaza ca s-a luat masura indisponibilizarii sumelor existente precum si viitoare provenite din incasarile zilnice din conturile in leí si valuta. Eu incerc prin consulatul ambasadei Romane sa fac o inputernicire fratelui meu pt a ma reprezenta organelor de stat.
Multumesc mult pt timpul acordat lecturii mesajului meu si v-as fi f recunoscatoare daca a-ti putea sa-mi raspunde-ti cat de curâd. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
ContSters461528, utilizator
Cel mai recent răspuns: calin_75 , utilizator 10:46, 24 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conformitate cu prevederile codului de procedura civila, indemnizatiile pentru copii sunt exceptate de la executarea silita prin poprire.
Cei de la ANAF, au cunostinta de existenta unui cont deschis pe numele dumneavoastra (intrucat deschiderea tuturor conturilor se raporteaza la ANAF de catre banci) si de aceea au instituit poprirea. Insa ei nu stiu provenienta banilor care intra in cont. Acest lucru il stie doar banca. Banca este obligata sa nu onoreze poprirea in acest caz si sa respecte legislatia. Daca va retin banii, va sfatuiesc sa va indreptati impotriva bancii.
Referitor la cea de-a doua intrebare, da, poate achita si altcineva in numele dumneavoastra.
acest răspuns util
Banca nu este obligata sa nu onoreze poprirea caci, le fel ca si Anaf, nu stie si nici nu o intereseaza sursa banilor, asa incat calea catre abuz este deschisa legal. Doar debitorul se poate opune printr-o contestatie la executare si poate solicita exceptarea de la urmarire silita a sumelor constand in indemnizatiile copiilor sau altele asemenea. Ca atare, puteti sa-l imputerniciti pe fratele dvs, care poate la randul lui. fie sa actioneze singur, fie sa angajeze un avocat.
acest răspuns util
Lucrez in domeniu, am avut astfel de cazuri si totul s-a rezolvat cu un pic de "scandal" la banca din partea omului. Ei stiu ca in acest caz, conform procedurii civile, daca se procedeaza la urmarirea acestor venituri, toate actele efectuate sunt nule de drept.
acest răspuns util
Sunt nule de drept la cererea celui abuzat, iar la cerere inseamna in instanta, si daca nu cere nu primeste, iar banca este tert poprit, si in calitatea asta ea face ce-i spune executorul judecatoresc sau eventual instanta, iar daca acestia nu-i spun ce sa faca, in mod legal, ..."un pic de scandal" nu tine loc de temei de drept. Adevarul este ca, divagand un pic de la topic, legea este prost facuta, adica protejeaza abuzurile. De ce? Pentru ca cei care le savarsesc practic nu sunt sanctionati decat cu cel mult sa dea banii inapoi (altfel ar fi stat lucrurile daca astfel de fapte ar fi fost sanctionate penal, pentru ca unele dintre ele sunt furturi sau inselaciuni in toata regula, ma rog discutia e larga). Revenind, banca il trimite la plimbare pe abuzat, daca acesta se prezinta la poarta cu mainile in buzunar si cu gura mare.
(si chiar si asa, ce sa faca persoana in cauza? sa vina din Franta si sa faca putin scandal?)
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
trandafir2, moderator
Va multumesc, Deja sa rezolvat problema, sa achitat asa zisa "datorie" si sa stins poprirea contului. Va multumesc si va doresc o zi frumoasa.
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
ContSters461528, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Oprire bani din cont persoanl pt amenzi evascu evascu Azi dimineata,sotul meu a primit o suma de bani in contul personal,la ora 12 s-a dus sa scoata banii, de la banca i s-a spus ca banii au fost in cont la ora ... (vezi toată discuția)