avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contor gaze defect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contor gaze defect

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: apartament nou, cumparat in 2017 de la un dezvoltator. Contoarele de gaz erau montate. Dupa cumparare a fost facut contract cu Engie pe numele noului proprietar.
In ianuarie 2018, la 6 luni dupa achizitia apartamentului, a fost schimbat contorul de catre cei de la Distrigaz (in urma unei verificari pe scara ca urmare a unei sesizari facute de un vecin al carui contor de gaze facea un zgomot). Contorul vechi a fost dus la control metrologic si priprietarul a fost informat ca au fost descoperite “interventii neautorizate- rola zgariata, etc” . Sigiliul era intact in momentul schimbarii contorului - aspect mentionat in procesul verbal intocmit la schimbare. Ca urmare a raportului metrologic Engie a informat proprietarul ca: trebuie sa plateasca aprox 10.000 ron (capacitatea maxima a instalatieix3 lunix24h sau altfel este actionat in judecata. Proprietarul nu locuieste in apartament. Nici nu a intervenit asupra contorului. Ce e de facut? E cineva care a trecut prin situatia asta? Cum s-a solutionat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andrei.e , utilizator 17:41, 23 Mai 2023
Proprietarul s - a prezentat la sediul engie in ziua cand a fost convocat si neasteptandu-se la asa ceva si fiind si fara experienta in situatii de acest gen nu a discutat legat de sigiliu ca se mentioneaza in PV ca acel contor era sigilat inaintea schimbarii. Dar angajatul Engie avea toate documentele, inclusiv PV de la schimbare contor si a insistat ca in baza raportului metrologic, acesta (proprietarul) tb sa plateasca sau va fi dat in judecata. I-a dat ragaz de 1 saptamana sa revina cu decizia: plateste (adica sa isi asume ca a facut un abiz ceea ce nu e cazul) sau va fi dat in judecata/ plangere impotriva lui. Nu i-a dat nimic in scris. A fost doar verbala discutia.
Sa depuna la Engie copie dupa PV asa cum am mentionat in mesajul precedent.
Daca se ajunge in instanta, acelasi document, in copie certificata de autenticitate de catre notar sa-l depuna la dosarul cauzei. La cererea instantei va prezenta documentul original.
Bună, stiu ca a trecut foarte mult timp de atunci, iți mai amintești cum sa terminat până la urmă? Am o situație asemănătoare !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire contor gaz, probleme nahi nahi buna seara.acum o luna am fost sunat de un reprezentant al agentiei de furnizare a gazelor naturale,pt a schimba contorul de gaz. M am prezentat la data la ... (vezi toată discuția)
Acuzatie consum fraudulos gaze. cristiene cristiene Sunt acuzat pe nedrept de consum fraudulos gaze naturale Saptamana trecuta ianuarie 2012 au venit reprezentantii companiei de gaze pt a schimba contorul de ... (vezi toată discuția)
Sigilare gaze bloc in urma unei inspectari Valentin210 Valentin210 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Un vecin a facut o sesizare catre DistriGaz referitor la o scurgere de gaze pe scara ... (vezi toată discuția)