avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plafonul balconului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plafonul balconului

buna ziua

locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor din aceasta) astfel ca a aparut mucegai si a inceput sa cada tencuiala. Vecinul de deaspura sustine ca trebuie sa reparam acea margine impreuana, adica sa platim jumate jumate reparatia ceea ce nu mi se pare corect avand in vedere ca este vorba de balconul lui. Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia de a repara plafonul? mentionez ca doresc sa repar si marginea balconului meu insa nu m-am gandit sa cer bani vecinului de la etajul 8 considerand ca balconul este proprietatea fiecarui apartament in parte deci fiecare are obligatia sa repare balconul propriu.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:43, 25 Octombrie 2009
Am sa va spun printr-un alt exemplu. Peretele despartitor dintre Dv. si vecinul de langa Dv. il impartiti ca proprietate comuna intre Dv. doi in devalmasie, astfel incat daca acest perete (prin absurd) s-ar darama ar trebui sa participati in cote egale la rezidirea lui.
Asa si cu vecinul de deasupra. Podeaua balconului lui este tavanul balconului Dv. Impartiti acest podea/tavan in cote egale, deci si plata reparatiei trebuie sa o impartiti.
Cf. art.12 din Legea 230/2007. Aceasta lege o gasiti in topicul "Documentatie specifica Asociatiilor de proprietari" din fruntea sectiunii acesteia.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
elga50, moderator
balconul este in proprietatea fiecarui locatar. deci fiecare locatar are obligatia de a-si intretine baclonul...
Ca sa intelegeti trebuie sa cititi articolul 12 din Legea 230/2007 care reglementeaza organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Daca vreti sa va lamuriti cu adevarat si de buna-credinta, va rog sa-mi raspundeti la intrebarea:
- Al cui este peretele dintre Dv. si vecinul cu care aveti un perete comun, indiferent in ce parte a casei. Al Dv. sau al vecinului? Ca ambele apartamente sunt proprietate individuala.
sorinn007 a scris:

balconul este in proprietatea fiecarui locatar. deci fiecare locatar are obligatia de a-si intretine baclonul...

De acord cu dv ca balconul este proprietatea fiecaruia dar si apartamentele sunt in proprietate individuala. Asa cum apartamentul are tavan (sau terasa daca e la ultimul etaj) si balconul dv are tavan sau terasa. Daca se deterioreaza tavanul (planseul) intre 2 apartamente, ambii prooprietari vor contribui la reparatie. Sau daca este la ultimul etaj (terasa) vor participa toti proprietarii de pe scara la reparatie. Dv trebuie sa contribuiti la cheltuielile de reparatie din cel putin 2 motive : sunteti obligat legal si va afecteaza direct defectiunea aparuta.
exista o diferenta intre peretii comuni si balcon.....nu au acelasi regim
nu este obligat sa participe la reparatie,dar trebuie sa tina cont ..ca proprietarul de deasupra nu este obligat sa izoleze balconul impotriva ploilor..asa ca este mai bine sa reparati impreuna...
Ps.dle adrian.. daca se .....deterioreaza tavanul (planseul) intre 2 apartamente, ambii prooprietari vor contribui la reparatie. GRESIT. V a plati cel vinovat cu deteriorarea....
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
proprietaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Terasa blocului stefanfane stefanfane Buna ziua ,am o intrebare :Repararea terasei unui bloc include si repararea ultimului balcon( stau intr-un bloc cu 4 etaje ,la etajul 4) trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pardosela balcon MSandaC MSandaC Exista urmatoarea situatie la o asociatie de proprietari: Locatarul de la parter doreste sa-si instaleze antena parabolica pe pardoseala exterioara a ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)