avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plafonul balconului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plafonul balconului

buna ziua

locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor din aceasta) astfel ca a aparut mucegai si a inceput sa cada tencuiala. Vecinul de deaspura sustine ca trebuie sa reparam acea margine impreuana, adica sa platim jumate jumate reparatia ceea ce nu mi se pare corect avand in vedere ca este vorba de balconul lui. Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia de a repara plafonul? mentionez ca doresc sa repar si marginea balconului meu insa nu m-am gandit sa cer bani vecinului de la etajul 8 considerand ca balconul este proprietatea fiecarui apartament in parte deci fiecare are obligatia sa repare balconul propriu.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:43, 25 Octombrie 2009
Balconul face parte din proprietatea individuala. Zidurile (dreapta-stanga, fata-spate, sus-jos care despart doua proprietati individuale au acelasi regim, inclusiv in balcon.
:offtopic:@proprietaru
Nu v-am permis sa ma tutuiti.
proprietaru a scris:

1..daca nu ai balcon..de ce sa platesti reparatiile vecinului
2.daca cel de la parter isi face balcon...suporta toti proprietarii?
3.daca va puneti termopan..suporta toti proprietarii?
Cred ca se intelege gresit pana unde merge ..notiunea de condominiu...

Ca sa vedeti si dv de ce vi se sterg mesajele mai cititi ce ati scris atunci cand s-a intrebat despre reparatia unui balcon dintre etrajul 9 si 10 . Va raspund ;a cele 3 intrebari:
1. Cel care a intrebat are balcon .
2. Aici este un balcon de la etajul 9, nu de la parter si necesita reparatie, nu consrtructie.
3. Nu a intrebat de termopan, ci de reparatia balconului sau mai exact de izolatia balconului.

Acum intelegeti ca unele din mesajele dv sunt pe langa subiect!? Nu-mi face deloc placere sa va sterg mereu acele mesaje care nu aduc valoare discutiei.
Daca aveti ceva concret si constructiv de spus, va asteptam inerventiile cu placere.
cel de la parter nu are balcon.. Vecinul de la etajul 1 si-a pus termopan si si-a renovat balconul inclusiv fatada "de la pardoseala". In cazul acesta cel de la parter trebuie sa plateasca si el? mi se pare absurd...
Nu trebuie sa plateasca cel de la parter daca nu are balcon si daca vecinul de deasupra si-a renovat balconul. Dar cum motiveaza cel de la etajul 1 ? Dv sunteti la parter si vi s-a cerut de catre vecinul de la 1 sa suportati ceva din costurile renovarii balconului sau 1 !?
sorinn007 a scris:

cel de la parter nu are balcon.. Vecinul de la etajul 1 si-a pus termopan si si-a renovat balconul inclusiv fatada "de la pardoseala". In cazul acesta cel de la parter trebuie sa plateasca si el? mi se pare absurd...

Pardoseala exterioara a balconului de la etajul 1 nu are comun nimic cu proprietatea de la parter, de sub el. Dar....acea pardoseala (banuiesc ca va referiti la partea exterioara a pardoselii) trebuia platita de asociatie. Ca si-a facut-o proprietarul balconului de la et. 1 si nu a cerut asociatiei despagubire, asta e treaba lui.
Pardoseala exterioara a balcoanelor de la etajul 1, acolo unde la parter nu sunt balcoane tine de fatada condominiului si face parte din proprietatea comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa blocului stefanfane stefanfane Buna ziua ,am o intrebare :Repararea terasei unui bloc include si repararea ultimului balcon( stau intr-un bloc cu 4 etaje ,la etajul 4) trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pardosela balcon MSandaC MSandaC Exista urmatoarea situatie la o asociatie de proprietari: Locatarul de la parter doreste sa-si instaleze antena parabolica pe pardoseala exterioara a ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)