avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ambasada constituie \'sediu secundar\' al persoanei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ambasada constituie 'sediu secundar' al persoanei juridice statul strain?

Potrivit prev. art. 1065 alin. (3) Instanţele române sunt de asemenea competente pentru a judeca orice cerere privind activitatea la sediul secundar al unei persoane juridice neavând sediul principal în România, când acest sediu secundar este situat în România la data introducerii cererii.
Poate fi 1 interpretare mai exotica... dar, de vreme ce statul strain are ambasada in Romania, aceasta ambasada poate constitui 'sediu secundar' (sediul principal fiind la guvernul tarii respective), Caz in care pot chema in judecata alt stat in fata instantelor romanesti... intemeindu-ma pe art. 1065 alin. (3)?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 19:20, 6 Martie 2018
Directia Relatii Consulare din cadrul MAE a informat persoana vatamata ca art. 201 Legea contraventiilor din Republica Slovenia prev. dreptul organului care a aplicat o amenda de a retine documentele de identitate ale contravenientului, daca acesta nu achita amenda pe loc.
Mie nu mi-a fost comunicat acest raspuns al DRCO.

Totusi, chiar in ipoteza dvs, ar fi vadit nerezonabil sa ma adresez instantelor slovene, care nu ar fi in masura sa indeparteze o lege nationala de la aplicare. Si pt motivul ca nu am nicio legatura cu Slovenia. Deci nu aveam obligatia sa ma adresez instantelor nationale slovene, daca erea disproportionat efortul si oricum nu aveau cum constituie un remediu eficient.

Dar dvs nu cunoasteti exemple, din practica CEDO, la cereri introduse impotriva unor state cu care petentii nu aveau nicio legatura??
Si inca 2 chestiuni:
2. Citesc la Birsan, CEDO vol. 2, definitia recursului individual... titularul unui drept garantat de Conventie....incalcat de un stat contractant sub jurisdictia caruia se afla...
Jurisdictie adica teritorial... cum ziceati ca odata intrat in tara respectiva sunt subiect de drept al sloveniei?

3.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am senzatia ca scriu aici degeaba. Ca sa va lamuresc ce este gresit cu abordarea dvs. ar trebui sa scriu un tratat de drept international. Dar tratate de drept international exista deja pe piata, nu am caderea de a scrie eu unul.

Dvs. nu intelegeti: ce este statele? Ce face ele acasa? Parintii lor stie? (sic). Cam asa ar trebui purtata discutia. Majoritatea oamenilor isi dau seama cand nu inteleg ceva si accepta sfatul unora mai doxati.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
tgeorgescu, utilizator
tgeorgescu a scris:

ce este statele?

Statele sunt bastioanele gandirii retrograde burgheze de a imparti oamenii pe criterii arbitrare si ai-i invrajbi pt a-i subjuga . Statele se impun nimicite. Fanatic comunist here :)
Pe un ton mai neutru... si dvs veti admite ca conceptul nu desemneaza altceva decat o fictiune. Nu e admisibil, chiar dpdv al principiilor dreptului, ca 'dreptul' unei stat sa invinga drepturile fundamentale ale omului.
Suveranitatea pe care o invocati dvs. nici nu constituie un drept substantial, ci este o chestiune procedurala.
Tocmai in privinta dreptului international... nu m-ati convins de ce va prevalati de principiile generale de drept international... cand textul tratatelor este izvor superior de drept?
Si tratatele prevad obligatia statelor de a respecta drepturile omului.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
aidu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si drepturile omului tot fictiuni sunt, la fel ca si statele, natiunile, legile, religiile, modelele si teoriile stiintifice, etc. Detalii pe [ link extern ]

Tratatele prevad ca statele europene trebuie sa respecte drepturile omului si prevad caile necesare pentru a va cere drepturile. In ce priveste problema dvs.: nu rezulta ca Slovenia v-ar fi incalcat un drept al omului. Chiar pornind de la premiza ca Slovenia v-a incalcat un drept al omului, nu ati urmat procedurile necesare pentru a contesta acest abuz si nu aveti acces la CEDO. Romania clar nu v-a incalcat niciun drept prin a refuza sa judece statul sloven, deci iar nu aveti acces la CEDO.

Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cedo, contestatie in anulare sam bam sam bam Se poate imputa de CEDO faptul ca o persoana nu a uzat de contestatia in anulare pe motivul ca nu a fost audiat in recurs, daca acest motiv pe langa altele au ... (vezi toată discuția)
Decizie cedo inadmisibila. intrebari ContSters240009 ContSters240009 Buna seara, Tocmai am primit decizia CEDO privind cererea depusa de parintii mei, in legatura cu incalcarea art. 6 alin. 1 din Conventie, respectiv durata ... (vezi toată discuția)
Sesizare la cedo RomeoDorian RomeoDorian Poate fi sesizată CEDO dacă, deși au trecut cele 6 luni prevăzute ca termen de la comunicarea hotărârii definitive a ultimei instanțe, după această ... (vezi toată discuția)