avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru asigurator
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru asigurator

Daca Sechestru asigurator a fost instituit de ANAF- serviciul de executari Iasi, iar bunurile asupra carora s-a instituit sechestrul se afla in Onesti, instanta competenta sa judece contestatia împotriva acestuia este Judecatoria Onesti?
Cel mai recent răspuns: anaigroegg , utilizator 13:10, 27 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Potrivit dispozitiilor art 213 alin.13 din Codul de procedura fiscala, impotriva deciziei prin care se dispune instituirea masurilor asiguratorii, cel interesat poate face contestatie la instanta de contencios administrativ competenta.
Aceste dispozitii trebuie coroborate cu cele ale art.10 alin.1 din Legea 554/2004.
Daca valoarea creantei bugetare este de pana la 1.000.000 lei, competenta este cea a Tribunalului Bacau, iar daca depaseste aceasta suma, competenta este a Curtii de Apel Bacau. Sper ca raspunsul nostru sa va fie de folos.
Av. Oana Beldie
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot lua masuri asiguratorii inainte de termenul din somatie? eugen82 eugen82 As dori sa aflu daca in perioada de la primirea somatiei si pina la sfirsitul termenului de 15 zile (din c.pr.fiscala) pt.plata, se pot lua sau nu masuri ... (vezi toată discuția)
Amenda fiscala eduuard eduuard Daca ai de platit niste despagubiri fiscului, instanta poate recurge la la anumite masuri de asigurare/sechestru in ceea ce priveste, de exemplu, unele actiuni ... (vezi toată discuția)
Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)