avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Fetita mea face 2 ani pe 01.09.2018. În postnatal a întrat mama iar eu tatăl am optat sa întru în ultima luna, a-24-a. Dacă mama, nu se mai întoarce în câmpul muncii, eu tatăl pot beneficia de stimulentul de inserție pana face fata 3 ani? Menționez k muncesc și am o vechime de 12 ani.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
Luck27, utilizator
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 09:18, 28 Februarie 2018
Buna ziua,
Stimulentului de inserţie este o sumă lunară de care beneficiază părinţii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului, dar care se întorc mai devreme la muncă.
Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului, cu cel puţin 60 de zile calendaristice înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
-până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
-până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap.
In concluzie, doar mama poate beneficia de stimulentul de insertie daca se intoarce in campul muncii cu cel putin 60 zile calendaristice inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Dvs, nu puteti beneficia de stimulent de insertie pentru ca nu ati intrat in concediu de crestere copil, si chiar daca vroiati sa stati acasa cu copilul in ultima luna, statul nu va oferea acest stimulent tocmai din cauza conditiei de intoarcere la locul de munca cu cel putin 60 de zile calendaristice inainte de 01.09.2018.
Daca mama nu se intoarce in campul muncii, acest stimulent se va pierde, pentru ca doar mama a beneficiat de concediu pentru cresterea copilului.
Dacă as opta sa întru în postnatal din data de 01 iunie (cu 3 luni înainte de a face fata 2 ani), și sa revin la munca pe 01 iulie(cu 60 de zile înainte ca fata sa împlinească vârstă de 2 ani), nu as putea sa beneficiez de acest stimulent de inserție?
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intrebati la Primarie, dar nu cred ca se poate. Merita totusi sa faceti o incercare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data revenire dupa concediu crestere copil lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Cand trebuie sa se intoarca la munca persoana aflata in concediu crestere copil pentru a beneficia de stimulentul de insertie? Cu 60 de zile ... (vezi toată discuția)
Tipurile de concedii copil Raffaello Raffaello Buna seara, Sunt insarcinata si imi doresc sa procedez in felul urmator: 1. Sa merg la servici pana in momentul nasterii (postul pe care il ocup imi ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie florydania florydania Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o opinie la urmatoarea intrebare: In luna februarie 2016 copilul va implini varsta de 2 ani. Mama a beneficiat ... (vezi toată discuția)