Sunt in divorț cu soția mea, împreuna avem o fetița in vârsta de 3 ani. A făcut apel la hoatatarea de divorț adăugând o scrisoare medicală prin care “dovedește” ca fetița este suferind de retard ușor și anxietate de despărțire fata de mama.
Vreau sa știu dacă consultul la medicul psihiatru este legal fără acordul ambilor părinți. Precizez ca nu a fost hotărâtă de nicio instanța autoritatea tutelară a copilului.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Bineinteles ca, in instanta de apel, voi contesta diagnosticul pus, cu un altul.
Pe langa asta, eu vreau sa ma indrept impotriva doctorului care a pus diagnosticul, fara acordul meu de a consulta copilul. Aici vreau sa stiu cadrul legislativ care imi da acest drep, daca ma puteti ajuta.
Va doresc o zi cat mai frumoasa si va multumesc pentru toate raspunsurile dvs.
Medicul nu avea nevoie de acordul dumneavoastra in acel moment pentru ca nu este nici o hotarare judecatoreasca definitiva in care sa fie trecuta autoritatea parinteasca comuna.
Acel diagnostic nu va urmari deloc copila profesional sau personal mai departe.
Copii se dezvolta diferit, din acest motiv e foarte greu de diagnosticat o anumita intarziere la aceasta varsta mai ales dupa o singura sedinta.
Sfatul meu ar fi sa mergeti sa discutati personal cu acel medic sa vedeti in ce a constat evaluarea copilului, de ce a ajuns la concluzia la care a ajuns.
Trebuie vazut si cu ce scop a depus mama acel raport la dosar.
Puteti incepe prin a transmite mamei in scris preocuparile dumneavoastra pentru acel diagnostic si propuneri pentru a merge mai departe cu terapia fetitei. Cautati un psiholog bun si propuneti mamei variante pentru a merge impreuna si a ajuta copilul. Vedeti ce face aceasta.
Daca refuza orice demers sau implicare arata clar adevaratele intentii.
Daca insa e deschisa , se pot face multe lucruri pentru copil.
Inteleg ca e fetita dumneavoastra dar pastrati ochii deschisi, e o mica posibilitate ca minora sa aiba unele intarzieri pe care un profesionist le poate observa.
Parerea mea e ca cel mai bine acoperiti toate posibilitatile in loc sa respingeti din prima o varianta.
Divort cu copii
diaion
am doi copii,M-am mutat la parintii mei (inainte locuiam la socrii in alt judet) deoarece baiatul are probleme cu sanatatea -anxietate -si nu mergea la scoala ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie
manyyy
Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)