avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunarea generală a asociatiei poatr lua decizia de a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunarea generală a asociatiei poatr lua decizia de a scuti de la plata schimbării liftului

se poate ca adunarea generala sa scutească se la plata parterul pentru schimbarea liftului
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:52, 28 Februarie 2018
Conform dispozitii in vigoare liftul constituie parte comuna a carui intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari care are obligatia sa repartizeze contravaloare costuri tuturor proprietarilor fara exceptie
Conform disp HG nr 1588/2007 asociatia de proprietari poate dispune exonerarea de la obligatia de plata c/v costuri cu energia electrica pentru proprietarii apartamentelor de lasubsol,demisol,
parter,mezanin,etaj 1
SECŢIUNEA a 2-a

Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane

Art. 35. - Prin hotărâre a adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin. De asemenea, în cazul clădirilor care au amplasate la etajele superioare băi, spălătorii, uscătorii, prin hotărâre a adunării generale, persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin pot să fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor, în baza unor angajamente personale, date în scris către asociaţia de proprietari de către persoanele care nu folosesc spaţiile de la etajele superioare.

Hotararile adunarii generale care contravin dispozitiilor in vigoare pot fi contestate in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata liftului la blloc RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Va rog spunetimi care este lega cu liftul. Am inteles ca parterul,demisolul si etj.1 nu m-ai sunt bagati la cheltuelile lunare pt. lift. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu liftul Romică.ba Romică.ba Locuiesc la etajul 1 si doresc să știu dacă trebuie să plătesc taxa de utilizare a liftului. Asociatia de proprietari îmi poate impune acest lucru? (vezi toată discuția)
Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)