avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Plata liftului la blloc
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Plata liftului la blloc

Va rog spunetimi care este lega cu liftul. Am inteles ca parterul,demisolul si etj.1 nu m-ai sunt bagati la cheltuelile lunare pt. lift. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:17, 8 August 2018
Liftul reprezinta parte comuna
Conform dispozitii in vigoare proprietaii au obligatia sa achite periodic coele de intretinere inclusiv parti comune
Exista exceptia ca proprietarii de la parter,mezanin,etaj 1 sa fie exonerati de la obligatia plata energie electrica aferenta functionare lift-daca exista acordul adunarii generale
HG nrv 1588/2007
Art. 35. - Prin hotărâre a adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin. De asemenea, în cazul clădirilor care au amplasate la etajele superioare băi, spălătorii, uscătorii, prin hotărâre a adunării generale, persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin pot să fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor, în baza unor angajamente personale, date în scris către asociaţia de proprietari de către persoanele care nu folosesc spaţiile de la etajele superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generală a asociatiei poatr lua decizia de a scuti de la plata schimbării liftului acg1983 acg1983 se poate ca adunarea generala sa scutească se la plata parterul pentru schimbarea liftului (vezi toată discuția)
Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? ... RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)