avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet pierdut cu EMS Posta Romana
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet pierdut cu EMS Posta Romana

Care este valoarea despagubirii la un colet trimis cu Posta Romana (curier rapid EMS) in Franta, la care nu se poate pune valoare declarata pentru asigurare? A trecut o luna de la trimitera coletului, iar online nu se poate vedea decat data de 30 ianuarie cand a iesit din Romania. Am sunat, am facut sesizare online de doua sau trei ori (mi s-a raspuns printr-un email automat ca am fost luat in evidenta), scris odata cu numar de inregistrare, si inca odata prin "postasul digital" (messenger-ul lor.) Am sunat la Posta Romana la numarul de pe site, si imi spun ca este coletul ajuns in Franta dar nu este scanat, desi nu se vede pe nici un site de urmarire online numarul coletului. Destinatarul a sunat atat la Posta Franceza cat si la Chronopost (sugerat de Posta Romana ca ar fi preluat transportul), unde i s-a raspuns ca nu exista un colet cu acest numar in sistem. Online, site-ul francez vede coletul ca este in pregatire la expeditor (BSI Bucuresti). Nimeni nu vrea sau nu poate sa-mi dea o dovada ca acest colet este plecat din Romania, sa ii injure pe francezi destinatarul, nu pe noi.
Ce se poate face si dupa cat timp? Eu personal am trimis din nou un colet clientului pe banii firmei, ca sa aplanez situatia, dar cu un alt serviciu al Postei Romane (Prioritar, mai ieftin) unde i-am pus valoarea mai mare, ca sa-mi recuperz ambele colete daca se pierde si asta.

Multumesc in avans, pentru un raspuns pertinent si profesional
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Motorola, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florina Andreea , utilizator 22:36, 20 Februarie 2022
Buna a ajuns coletul ems pana la urma?
Nu a ajuns, s-a pierdut. Dupa 3 luni am primit o despagubire de la Posta Romana dupa ce au verificat actele (comanda, factura, plata prin banca) . Necazul este ca Franta nu primeste colete cu valoare declarata, sau mai bine zis asigurate prin Posta Romana. Coletul a fost trimis de o firma.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2022
Motorola, utilizator
Ooo, imi pare rau, ti-am scris ca am si eu un plic trimis din romania in tunisia cu acte si cand introduc codul de urmarire imi zice ca a iesit din țară din 22 . Sunt foarte supărată ca am intrebat si la ambasada si mi-au recomandat sa lucrez cu ei ca cica ei lucreaza cu ems sa trimita si nu li s-a pierdut niciodată. Si am mai primit si eu colete tot cu ems si a fost ok si acuma stau asa cu frică, ma gandesc ca daca luna asta martie nu ajunge s-a pierdut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri vama romana ioanaanca ioanaanca Buna ziua, Din nefericire intampin o situatie nu tocmai placuta legata de vama si posta romana. Am un colet care l-au trimis in Iasi in loc de Brasov. Am ... (vezi toată discuția)
Poșta Bogdyy80 Bogdyy80 Bună ziua! Am o problema și aștept câteva sfaturi de la dumneavoastră. Am comandat câteva produse din China,și am urmărit coletul pe site-ul poștei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un poștaș care își însușește coletele mele Bogdyy80 Bogdyy80 Bună ziua! Am o problema și aștept câteva sfaturi de la dumneavoastră. Am comandat câteva produse din China,și am urmărit coletul pe site-ul poștei ... (vezi toată discuția)