avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina pe sotul proprietarului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina pe sotul proprietarului

Din necesitatea urgenta de a pune pe rolul fiscal al sotului sau sotiei masina pe care o folosim cu contract de comodat, sotia a cumparat masina cu CVC, pe care o va declara pe rolul ei fiscal (sotul avea buletinul in curs de preschimbare cu un termen de 3 saptamani, de aceea a cumparat sotia masina).

Dorim sa inmatriculam masina si am prefera sa o facem pe numele sotului (deoarece ar fi mai avantajos la asigurare, avand in vedere ca sotia nu are permis de conducere). Mentionez ca la casatorie am optat pentru regimul comunitatii legale, masina cumparata fiind bun comun.

Intrebari:
1) cum procedez sa inmatriculam masina pe numele sotului?
1.1) daca nu exista decat varianta in care sotia vinde masina unui prieten de la care o cumpara sotul, totul este legal?
2) daca pe talon proprietar este sotia iar utilizator sotul, pe ce nume va fi asigurarea?
3) in vederea inmatricularii, este necesara asigurarea valabila, fara sa conteze daca este pe numele vanzatorului sau cumparatorului?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:25, 1 Martie 2018
Nu este obligatoriu ca sotia sa vanda auto unui prieten,poate sa doneze in favoarea sotului
In vederea inmatricularii asigurarea trebuie sa fie incheiata pe numele cumparatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Masina radiata fiscal tonicatarama tonicatarama buna ziua! as dori si eu o lamurire va rog. am luat de la cineva o masina, omul o tinea pe dreapta, am bagat ceva bani in ea, am aranjat-o. acum doresc sa ... (vezi toată discuția)
Masina inregistrata numai la fisc. cum o vand? cyan cyan La cumparare nu a fost inmatriculata pe motiv de taxa de mediu, a fost inregistrata la admin financiara dar certificatul de inmatriculare a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)