avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculare penalizari la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculare penalizari la intretinere

Buna ziua, imi puteti spune daca de la 01 ianuarie 2018 calcularea penalitatilor la intretinere se face dupa 20 de zile de la afisarea listei de plata? Stiu ca pana acum dupa 50 de zile se aplicau penalitati.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:34, 2 Martie 2018
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie
L nr 230/2007 actualizata
Articolul 49
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata . Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare penalitati Maia7 Maia7 Buna ziua, imi puteti spune daca de la 01 ianuarie 2018 calcularea penalitatilor la intretinere se face dupa 20 de zile de la afisarea listei de plata? Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile ... Tudorionascu Tudorionascu Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile de la afișarea listei de intretinere? (vezi toată discuția)
Plata intretinerii la mai mult de 20 zile de la afisare... chinook chinook Daca platesc intretinerea la 45 de zile dupa data afisarii listei cu cotele de intretinere, voi plati penalizari? Am citit art. 49 din Legea 230/2007 si am ... (vezi toată discuția)