avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinerii la mai mult de 20 zile de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinerii la mai mult de 20 zile de la afisare...

Daca platesc intretinerea la 45 de zile dupa data afisarii listei cu cotele de intretinere, voi plati penalizari? Am citit art. 49 din Legea 230/2007 si am inteles ca penalizarile se aplica dupa trecerea termenului de 30 de zile de la date stabilita pentru plata acestor cheltuieli (20 de zile de la afisare). Deci pe mine personal nu m-ar afecta faptul ca platesc dupa trecerea termenului de 20 zile de la afisare, dar nu mai tarziu de 50 de zile de la aceeasi data. Pe ceilalti din asociatia de proprietari din care fac parte ii afecteaza in vreun fel? Adica, daca din cauza mea lor le-ar putea intrerupe apa, caldura sau mai stiu eu ce... Va rog, cei care administrati sau conduceti asociatii de proprietari, sa ma lamuriti.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:55, 21 Decembrie 2011
Doamna, sunteti ca un copil, nu va suparati ca va spun asta! :)
In privinta penalizarilor, aveti dreptul sa platiti in termenul de gratie de 30 zile de la data scadenta care este inscrisa pe lista de plata de la asociatia dv, fara sa vi se socoteasca penalizari. Asta daca cei de-acolo respecta legea!

Daca dv. platiti chiar si mai tarziu, va afecteaza pe dv., nu pe ceilalti.
Ce motive ar fi sa le opreasca lor utilitatile?
Fiecare asociatie,in functie de fondurile pe care le are la dispozitie,poate stabili data scadenta a listei de plata,aceasta nu poate depasi insa 20 de zile de la data afisarii . Deci pe lista de plata apare si data afisarii si data scadenta. Dupa 30 de zile de la data scadenta se platesc penalizari pt.fiecare zi de intarziere dar nu mai mult de 0.2% pe zi.Doar pentru ca DOAR dvs.nu va platiti intretinerea la timp,asociatia nu are cum sa aiba probleme privind sistarea utilitatilor.
daca toti gindesc ca au termen 50 de zile fara penalitati, apar probleme.
practic intretinerea pentru lua noiembrie 2011 se afiseaza in 15-20 decembrie. adaugind "scadenta" de cele 50 zile inseamna aproximativ inceputul lunii februarie 2012.
dar, ... facturile pentru utilitatile prestate catre asociatia de proprietari in cursul lunii noiembrie 2011 se emit cel tirziu in perioada 1-10 decembrie 2011 si au de regula scadente de 30 zile maxim. asta inseamna inceputul lui ianuarie 2012.
daca se aduna penalitati de catre asociatia de proprietari pe perioada inceputul lui ianuarie 2012 - inceputul lui februarie 2012 (daca se plateste dupa cele 50 de zile) cine credeti ca suporta penalitatile?
In primul rand ca asociatia tre' sa aiba un fond de rulment din care sa plateasca in termen facturile.
In al doilea rand nu toata lumea plateste in acest rastimp, pana in 50 zile, unii platesc in termen, deci nu va faceti probleme. Penalizarile le platesc restantierii din luna facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile ... Tudorionascu Tudorionascu Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile de la afișarea listei de intretinere? (vezi toată discuția)
Penalitati aplicate inainte de scurgerea termenelor gaskoe gaskoe Bun gasit. De citeva luni de zile ma confrunt cu urmatoarea problema: In data de 15 a fiecarei luni, se afiseaza lista de intretinere, fara a avea ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere SicaD SicaD Buna ziua, Sunt in situatia in care am cerut asociatiei de proprietari sa-mi explice cum se calculeaza penalitatile de intarziere. Eu consider ca nu sunt in ... (vezi toată discuția)