avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice evaluare financiara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

evaluare financiara

sunt noua in achizitii si as vrea sa stiu la o procedura de licitatie deschisa finalizata cu un acord cadru pe 16 luni a carui valoare a fost estimata intre 1.000000-2.000.000 ofertantii trebuie sa se incadreze la valoare maxima sau doar valoarea minima?
Cel mai recent răspuns: Gabriella.S , utilizator 12:09, 9 Martie 2018
Ofertele trebuie sa fie prezentate pt cantitatea maxima stabilita pt acordul cadru, acestea urmand a fi comparate (in cazul in care sunt admisibile). Autoritatea contractanta poate decide acceptarea ofertelor care depasesc valoarea estimata, neexistand nici macar limita de 10% cum era in vechea legislatie, de aceea nu inteleg partea cu "trebuie sa se incadreze". Nu trebuie sa se incadreze decat daca nu se accepta depasirea valorii estimate. Consider ca decizia privind acceptarea/respingerea depasirii valorii estimate poate fi doar a conducerii executive si nu a comisiei de evaluare, de aceea propun solicitarea dispozitiei conducerii in acest sens. Comisia de evaluare va lua in calcul acea decizie/dispozitie/ etc in cadrul evaluarii.
Trebuie sa aveti in vedere ca acord cadru nu este o obligatie de cumparare ci doar o promisiune, autoritatea avand doar calitatea de "promitent" si nu de "contratant". Avand un acord cadru aveti dreptul de a nu cumpara nimic sau de a cumpara cu peste 50% din valoarea estimata atat pe perioada acordului cadru, cat si dupa expirarea acesteia daca ati incheiat contract subsecvent in perioada de valabilitate a acordului cadru. Contractul subsecvent poate depasi ca si perioada acordul cadru. Eu nu am regasit in legislatie vreo limitare in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Gabriella.S, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare dovedire experienta similara la o licitatie membruev membruev Va supun atentiei urmatoarea speta: La o procedura de atribuire in Fisa de Date autoritatea contractanta(AC) a solicitat pentru dovedirea experientei ... (vezi toată discuția)
Interpretare art. 67 alin. (1) lit. a) ipotez a 2-a teza ultima RoloTomassi RoloTomassi [b]din HG 925/2006[/b] Art. 67 (1)Prin încheierea unui acord-cadru, autoritatea contractantă îşi asumă, faţă de operatorul/operatorii ... (vezi toată discuția)
Acord - cadru vizamali vizamali Am incheiat un acord-cadru de furnizare produse cu valabilitate de 2 ani . Pe perioada de valabilitate a acestui acord cadru nu s-a incheiat niciun contract ... (vezi toată discuția)