avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute drum pt utilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute drum pt utilitati

Buna ziua,
am cumparat recent o casa si am angajat o firma sa ma racordeze la reteaua de gaz care se afla peste drum de casa. Am aflat ca drumul este proprietate privata desi este unul dintre cele mai circulate din comuna si deserveste un intreg cartier. CF-ul meu nu are drept de servitute in CF-ul drumului iar proprietarul drumului imi cere o suma mare pentru a-mi da acordul.
Ce ma sfatuiti? Sa ajung la o intelegere cu proprietarul sau pot sa il oblig sa imi dea acordul de a avea acces la utilitati.

Inca o intrebare: in ce conditii un drum trebuie predat autoritatilor locale? Ma asteptam ca un drum important din comuna sa apartina de primarie demult dar se pare ca nu.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
racataian, utilizator
Cel mai recent răspuns: racataian , utilizator 12:05, 2 Martie 2018
Va trebui sa obtineti un drept legal, ci nu sa cumparati de fiecare data, cu bani cand aveti nevoie, acordul asa zisului proprietar.....
Proprietarul vrea o suma de bani pt a-mi da acordul si de a pune in CF-ul drumului, dreptul de servitute a parcelei mele, deci teoretic nu ar trebui sa mai am probleme dupa.
Conform legii stiu ca proprietarul are drept de despagubire dar acesta e un drum important in comuna si foarte vechi, deserveste sute de case dintr-un cartier apropiat fiind unica cale de acces. Mi se pare gresit ca doar mie sa mi se ceara bani

Cred ca ar trebui ca proprietarul sa il predea primariei si acordul de racordare sa fie gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati retea gaze si electricitate Georgeta2012 Georgeta2012 Buna ziua, Avem un teren pe care ne-am construit casa, toti proprietarii am fost \\"nevoiti\\" la cumparare sa lasam drum de acces de 9 m latime. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)
Problema servitute de trecere magyari magyari Acum aproximativ 2 ani ne-am construit o casa, intr-o zona rezidentiala. Atunci ni s-a promis ca drumul din fata casei va fi proprietatea comuna a celor 4 ... (vezi toată discuția)