Am 3 datorii în sumă de 67000 Ron și sunt executata silit pentru toate. Doresc să intru în insolvență personala pe plan de rambursare. Sunt necăsătorită și am doi minori în întreținere. Cât voi platii prin planul de rambursare, nu am bunuri pe numele meu și momentan sunt in CCI.
Nu! Doua sunt credite de nevoi personale care au fost cesionate la firme de recuperare și încă o datorie în urma unui proces cu o persoana fizica la care a obținut hotărâre definitivă și m.a executat silit.
Prin planul de rambursare trebuie sa se acopere cel putin 50% din totalul creantelor. Exista o procedura de aprobare a acestui plan, insa nu are sens sa intram in detalii la acest moment. Planul de rambursare se stabileste pentru o perioada de maxim 5 ani si poate fi prelungit cu maxim 12 luni. Avantajele insolventei dvs ar fi, pe de o parte, achitarea doar a jumatate din datorii si, pe de alta parte, odata cu aprobarea planului de rambursare, se opresc executarile silite si calculul penalitatilor si dobanzilor.
Daca va mai pot sprijini cu ceva, va stau la dispozitie.
Mulțumesc frumos pentru lămurire! După 5 ani / 6 ani daca se acopera cel puțin 50 la sută din datorie ce se întâmplă cu restul datoriei. Creditorul mai poate relua executarea după finalizarea insolventei?
Nu. Nu se poate relua nicio procedura. Tocmai asta este ideea insolventei pf. Daca creditorii sunt de acord cu planul de rambursare de 50 % a datoriei, dupa achitarea acesteia, se inchide peocedura, dvs ramanand fara nicio alta datorie.
Legea insolventei
bialuca
Buna seara,
Detin un imobil care este in executare silita (casa a fost evaluata si o sa o scoata la licitatie ).
Intrebarea este daca pot sa aplic la legea ... (vezi toată discuția)