avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cotizatia oammr
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cotizatia oammr

Buna seara! Sunt asistenta medicala intr-o scoala din invatamantul special.Sunt membra de sindicat la invatamant si de asemenea trebuie sa platesc obligatoriu catre oammr(ordinul asistentilor medicali) o cotizatie de 1% din salariul de baza conform hotararii nr.31/2017 a ordinului. Avand un salariu de baza de 2385,am sporurile de invatamant special si spor de stabilitate,cu care ajung la un brut de 3800.Salariul meu net este de aproximativ 2200 lei. Cotizatia care trebuie sa o platesc este de 38 de lei,la salariul brut baza (asa apare in raportul revisal).Ceea ce nu inteleg este de ce colegele mele din spital cu salarii de baza de 2982 platesc 30 de lei la oammr(brutul fiind 4400),sau cu salariul de baza 3400 si brutul 5300 platesc 34 de lei.Am poze cu fluturasii lor bineinteles fara nume pentru a nu crea probleme. Noi cu salariile de baza mult mai mici si de asemenea bruturile mai mici suntem obligate sa platim mai mult.Mentionez ca noua nu ni se trage aceasta suma pe fluturas lunar(colegele din spital au rubrica cu cotizatia pe fluturas)ci o platim noi din mana.Datorita raportului revisal din invatamant care nu evidentiaza salariul de baza ci salariul de baza brut lunar(din care ni se trag toate darile la stat) platim o catizatie foarte mare in raport cu colegele noastre din sanatate. Va rog sa ma lamuriti cum am putea rezolva aceasta situatie deoarece nu am gasit intelegere la filiala noastra judeteana oammr.Am fost sfatuita sa apelez la ITM.Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
frezia30, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdans77 , utilizator 12:38, 18 Iulie 2019
Buna ziua,din pacate nu gasesc mai multe informati si trebuie sa cer ajutorul si altora care au trecut prin situatii asemanatoare:eu nu am profesat niciodata in aceasta meserie dar am fost obligata sa ma inscriu pentru perioada de voluntariat si reatestare;dupa 5 ani de cand m.am inscris am mers sa intreb daca mai este valabila diploma si mi s.a adus la cunostinta ca sunt datoare pentru acea taxa,nu mi s.a adus la cunostinta ca eu sunt datoare pana acum si acest lucru mi se pare un abuz(ma obliga sa ma inscriu in acest ordin,timp de 5 ani nu bebeficiez de nimic din parte lor,nu am semnat nici un contract,nu mi s.a adus la cunostinta ca sunt datoare si acum ma pun sa platesc din urma).Ce pot face,ca eu acum as vrea sa primesc reatestarea si ei ma conditioneaza de plata acestei taxe din urma.Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit baza de calcul ccc Rentzu Rentzu Bună ziua, Am câteva întrebări legate de baza de calcul \"venitul net realizat\" trecut pe adeverinta tip conținând veniturile realizate în ultimele ... (vezi toată discuția)
Oblagativitatea de a fi membru oammr bogdans77 bogdans77 Buna ziua,m.am inscris in acest ordin in 2014 deoarece am fost obligata sa o fac, ca urmare a dorintei mele de a lucra in sistemul de sanantate.Nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Salariul minim alonso_first_one alonso_first_one Daca salariul minim este de 540 ron, poate cineva sa ia 500 ron+1% din incasari?dar daca pe contract apare salariul minim pe economie si de fapt acesti bani nu ... (vezi toată discuția)