avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... amenda de la Uniunea Artistilor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

amenda de la Uniunea Artistilor

buna ziua. O pensiune a fost sanctionata de ctre Politia Economica pentru nedetinerea unei licente de furnizare muzica ambientala in interior. Intrebaea mea este cum de Politia Economica poate sa aplice sanctiuni in numele Uniunii Artistilor ? Ma poate lamuri cineva, este legal asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: Horatiu Coldea , Consultant de business 17:43, 29 Mai 2018
Din moment ce o face Politia Economica, banuiesc ca da. Pe amenda trebuie sa scrie cum poate fi contestata.
Amenda aplicata de Politia Economica nu era in numele UCMR-ADA ci in baza legii 8/1996 (difuzarea de opere protejate fara acordul titularilor de drepturi).
Pe langa cele 3 organisme de gestiune colectiva (UCMR-ADA, UPFR si CREDIDAM), legea 8/1996 modificata in martie 2018 a introdus, prin transpunerea Directivei 2014/26/UE, a unor enitati independente de management.
Acestea sunt entitati private care reprezinta autorii, cantaretii si producatorii si la acestea platiti o singura taxa, mai mica cu cel putin 50% fata de celelalte 3 adunate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica in scop ambiental MIV MIV daca am o pensiune si platesc la o asociatie pentru drepturi de autor, pentru chipurile muzica ambientala...trebuie sa platesc la toate celelalte asociatii ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licență muzică ambientală ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)