avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Veridicitate acte propietate imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Veridicitate acte propietate imobil

Buna ziua,
Am o intrebare oarecum puerila: cum pot sa ma asigur ca actele de proprietate ale unui imobil (exemplu: apartament intr un bloc nou dar si in bloc vechi) pe care intenționez să îl cumpăr sunt corecte iar vanzatorul de buna credinta. Mă refer la situații în care ulterior actul de vanzare cumparare poate fi anulat.
Pot apela la o terta autoritate spre verificare?
Multumesc frumos.
Adrian Popescu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul la care urmeaza sa incheiati documentele de transfer al dreptului de proprietate are competenta sa verifice documentele,sa solicite extras de informare cadastrala ,certificat fiscal,
care atesta calitatea de proprietar a promitentului vanzator
Puteti apela la un avocat.
Totusi, bunaă-credinta e greu de verificat... nu reiese din acte. De asemenea, trebuie sa luati in calcul ca sunt necesare, deseori, mai multe documente decat cel de proprietate si de CF, asa incat va trebui sa cereti, dupa caz, documente completatoare de la vanzator. In lipsa lor, cercetarea juridica nu poate fi ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a inregistra un imobil - casa si teren in carte funciara Gigel Vieru Gigel Vieru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune! Intr-o cerere prin care se solicita emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract apartament alinaaline alinaaline Buna ziua.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pt un apartament nou cu o firma in anul 2008(de fapt o mansarda) pe care l-am achitat ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)