avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se declara veniturile obtinute din minat ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se declara veniturile obtinute din minat crypto-monede?

Salutare tuturor,

Intrebarea mea se refera la declararea veniturilor obtinute prin valorificarea crypto-monedelor dobandite prin minat.

Minatul reprezinta, in mare, rularea unei aplicatii pe unul sau mai multe calculatoare/dispozitive specializate prin care "minerul" ajuta reteaua monedei, acesta fiind recompensat de catre retea primind o anumita suma din moneda respectiva.
Trebuie sa mentionez ca minatul presupune un consum foarte mare de curent electric si o investitie initiala (calculatoarele sau dispozitivele specializate folosite), iar profitul este sub 10% din sumele incasate.

Cum se declara aceste venituri? Trebuie declarata doar contravaloarea in lei atunci cand lichidam monedele sau trebuie facut un raport lunar?
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
geo444, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 5 Martie 2018
"Având în vedere că veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor nu se regăsesc enumerate printre veniturile neimpozabile, menţionate în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, rezultă că acestea sunt venituri impozabile”, arată Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
Astfel, cei care au obținut venituri din criptomonede ar trebui, teoretic, să plătească Fiscului impozit pe venit și contribuții sociale, în funcție de câștigurile realizate. Practic, se aplică aceleași reguli ca și la investițiile pe bursă.
[ link extern ]

Vedeti si
Opinie EY: Tranzacționarea cripto-monedelor și impozitarea acestora
www.avocatnet.ro/articol_476...
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. adyx5 adyx5 Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. Sunt obligat sa declar acest castig daca nu transform / schimb in ron ?? Se plateste ... (vezi toată discuția)
Impozitare castiguri cryptomonede vladandrei51 vladandrei51 Impozitare castiguri cryptomonede: Am citit ca daca profitul / an este de < 600 lei, acel profit nu se impoziteaza. Este adevarat? Chiar daca nu este ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri din optiuni binare on64 on64 Buna ziua, Am o intrebare pentru dumneavoarstra daca nu va suparati, sa imi replicati, eu fiind intr-o dilema cu demersurile pentru a plati impozitele ... (vezi toată discuția)