avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare castiguri cryptomonede
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare castiguri cryptomonede

Impozitare castiguri cryptomonede: Am citit ca daca profitul / an este de < 600 lei, acel profit nu se impoziteaza. Este adevarat? Chiar daca nu este impozitat, mai trebuie declarat? De asemenea, acel plafon de 600 lei se refera exclusiv la veniturile din crypto sau toate veniturile (de ex. bursa)?
Practic daca eu as vinde acum crypto la o valoare echivalenta in RON de 599 RON, intr-o singura tranzactie, nu as fi scutit de orice obligatie fiscala? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
vladandrei51, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 11 Mai 2021
Criptomonedele – Impozitarea veniturilor din criptomonede 2021
[ link extern ] /
Mersi, de pe linkul acela vin, nu vreau mura in gura. Poate sunt eu mai greu de cap dar tot am intrebarile de mai sus...
Tot nu inteleg daca suma de 600 RON se refera la totalul veniturilor (de ex si bursa) sau doar cele din crypto, nu inteleg daca nu se impoziteaza sau nici nu se declara... etc.
Se refera la câştigul din transferul de monedă virtuală.

Citez :
Câştigul din transferul de monedă virtuală în cazul veniturilor prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. m). din Codul Fiscal, se determină ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare şi preţul de achiziţie, inclusiv costurile directe aferente tranzacţiei. Câştigul sub nivelul a 200 lei/tranzacţie nu se impozitează cu condiţia ca totalul câştigurilor într-un an fiscal să nu depăşească nivelul de 600 Ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se declara veniturile obtinute din minat crypto-monede? geo444 geo444 Salutare tuturor, Intrebarea mea se refera la declararea veniturilor obtinute prin valorificarea crypto-monedelor dobandite prin minat. Minatul ... (vezi toată discuția)
Contributiile pentru venituri obtinute din bursa. Zenith667 Zenith667 Buna ziua. Am cateva intrebari legate de contributiile pentru venituri obtinute din bursa. 1. Daca, prin platforma broker-ului, am cumparat de-a lungul ... (vezi toată discuția)