avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transferul contributiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transferul contributiilor

Buna seara,
as avea o intrebare cu privire la cresterea salariului brut in urma transferului de contributii in sarcina angajatului, compania este obligata sa creasca brutul sau poate da acea diferenta ca si prima ?
exista obligativitatea pentru companii ca sa creasca brutul, am inteles ca unii angajatori au recurs la prime pentru a acoperi acea diferenta ?
imi puteti spune care este varianta corecta si legala?
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 12:06, 7 Martie 2018
In luna martie nu se mai acorda prime brute decat daca asa stabileste conducerea societatii. In mod normal daca se dorea majorarea salariilor brute cu 20%, pana la aceasta data ar fi trebuit sa semnati actul aditional.
Angajatorii au acordat aceste prime brute in lunile ianuarie, respctiv februarie 2018 si nu au intocmit actele aditionale deoarece s-a speculat ca legea privind trecerea contributiilor de la angajator la angajat se va abroga. Ori, acest lucru nu s-a intamplat si nici nu se va intampla, asa ca ar fi trebuit sa se procedeze la intocmirea de acte aditionale.
De unde ati dedus ca in luna martie nu se mai acorda prime brute ?
Sa inteleg ca se pot acorda prime brute in continuare?pgt ca doamna Iulia Nedelcu ne scrisese ca doar pt lunile ian si feb.
Din cate stiu nu exista un text de lege care sa interzica asa ceva.
Am spus asa: In luna martie nu se mai acorda prime brute decat daca asa stabileste conducerea societatii. In mod normal daca se dorea majorarea salariilor brute cu 20%, pana la aceasta data ar fi trebuit sa se semneze actul aditional.
LA ACEST LUCRU M-AM REFERIT, NU CA NU SE MAI ACORDA PRIME!! am spus doar ca 99% dintre angajatorii care nu au majorat bruturile de la 01.01.2018, au oferit prime angajatilor in lunile ianuarie si februarie.
In cazul domnului de mai sus, probabil angajatorul dansului va acorda prime a la long, intrucat nu s-au semnat acte aditionale.
Si evident ca nu exista nici un text de lege care sa interzica acordarea de prime!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional nesemnat eliza100 eliza100 Buna ziua Am constatat cand am solicitat incetarea CIM cu acordul partilor ca la dosarul de personal exista un act adititional nesemnat de mine prin care ... (vezi toată discuția)
Act aditional Gratz1000 Gratz1000 La societatea la care sunt angajat , nu am primit spre a semna, pana azi 18 ianuarie 2018, niciun act aditional privind majorarea incepand cu 1 ianuarie 2018 ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu din 01.01.2018 larisalaly larisalaly Buna ziua, Legat de modificarea salariului brut in contextul mutarii contributiilor de la S la A am inteles, avem timp pana pe 31 martie 2018 dar Daca am ... (vezi toată discuția)