avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovada indeplinirii procedurii de citare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovada indeplinirii procedurii de citare

Sunt reclamant intr-un proces pe baza de ordonanta presidintiala.
Paratul a fost citat la domiciliu din buletin care este casa parintilor el locuind in prezent la alta adresa in alt oras.
Cauza a fost amanata pe motiv de viciere a procedurii de citare, judecatorul invocand ca se pare ca paratul nu a primit citatia.
El a primit-o si mi-a transmis ca nu se va prezenta la termen.
Judecatorul vrea de la mine adresa lui, dar eu nu o am, cea actuala, cum pot proceda?
Cum se poate dovedi ca a primit actiunea si citatia?

Nu inteleg de unde ati ajuns la aceasta idee ca as fi vorbit aiirea sau care este relevanta.
O sa verific inchierea de sedinta.
Cel mai probabil agentul a bifat ca nu locuieste la adresa chiar daca a predat plicul.

Exista un articol de lege carw obliga evidenta populatiei ca pe baza certificatului de grefa si al cererii sa elibereze dovada domicililiului?
Am sunat pentru informatii si mi-au spus ca ei nu elivereaza decat cu acordul persoanei.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă ați vorbit aiurea în instanța si nu ati avut avocat ati încurcat lucrurile.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a vorbi în instanța trebuie să sti sa o faci.
Sa sti ce sa spui sau sa nu spui.
Nu e asa simplu precum pare si multe probleme de aici incep...

Dacă nu știți ce să spuneti mai bine păstrați tăcerea si nu vorbiti decat întrebată dacă nu aveti avocat.
Avocații stiu ce sa spuna sau sa raspunda indiferent de circumstante si evita adesea problemele cu viciile de procedură.
Este unul dintre motivele pentru care este bine ca justitiabilul sa aiba avocat angajat.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deja va incurcati. nici nu a inceput bine procesul si au aparut problemele ,este posibil sa va puna in vedere instanta a faceti demersuri,este posibil sa solicitati dvs instantei sa faca anumite demersuri,este posibil ca persoana respectiva sa nu locuiasca cu forme legale la adresa indicata si instanta sa solicite citare prin publicitate,desemnare av curator etc.Sunt f multe variabile,dvs evident nu le cunoasteti,noi nu avem cum sa le ghicim asa ca sfatul cu angajarea av nu era deplasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Stie cineva... mihailaurentiu mihailaurentiu stie cineva...daca pe cererea de chemare in judecata trebuie obligatoriu adresa exacta de domiciliu a reclamantului sau se poate trece o casuta postala ? stie ... (vezi toată discuția)
Caut o persoana george florescu george florescu din 2009 decembrie nu mai stiu nimic despre existenta ei se numeste florescu maria magdalena nascuta in judetul calarasi la data de 29 septembrie 1951 numele ... (vezi toată discuția)