avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Nedeclarare tamponare auto in 24h
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Nedeclarare tamponare auto in 24h

Sunt in urmatoarea situatie destul de ciudata
Am tamponat o masina care era parcata in curba, M-am uitat in jur, proprietarul nu era pe acolo, i-am lasat un biletel in geam cu nr meu de tel, dar nu m-a sunat.
In zona sunt camere video, deci daca vrea sa-mi afle numarul masinii, sigur o poate face, mai ales ca a fost si martori, dar nimeni nu stia a cui e masina.
Ideea e ca el nu m-a sunat, iar eu nu stiu cine e, si daca a declarat sau nu accidentul la politie. (eu nu l-am declarat).
Mentionez ca eu aveam toate actele in regula, si RCA valid, si chiar eram dispus sa-i dau omului RCA-ul, fiind o dauna minora (bara lui necesita revopsire)

Intrebarile mele sunt urmatoarele
1. daca el a declarat la politie incidentul, mie in cat timp imi vine acea citatie acasa ca sa ma prezint la sectie pt connstatare? Dureaza gen 1-2 sapt, sau cateva luni?
2. Ce risc eu daca el a declarat singur accidentul?
3. Daca ma trezesc peste 3 luni cu citatia acasa, pentru a constata un accident produs in urma cu cele 3 luni, mai pot sa-i dau rca-ul acelui om, avand in vedere ca la vremea cand accidentul s-a produs RCA-ul era valabil? Sau trebe sa i-o repar pe banii mei?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:09, 6 Martie 2018
Daca pagubitul are interes si sesiseaza evenimentul in ziua declararii evenimentului sunteti contactat de catre politie
Riscati amenda si suspendare permis









~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma apar impotriva declaratiilor false silibro silibro Anul trecut am gasit masina lovita in parcare. Numarul de inmatriculare al celui care m-a lovit a ramas infipt in ornamentul din spate al masinii mele. Cum era ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în ... //Anonymous// //Anonymous// Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în totalitate vina mea si nu stiu cum sa procedez... Azi m-am dus la cumparaturi și pe lângă ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)