avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Facturi incomplete de la furnizori extracomunitari. ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Facturi incomplete de la furnizori extracomunitari. Cum le putem înregistra având în vedere că nu respectă legile din România?

Buna ziua,
Colaboram sau achizitionam diverse pe domeniul nostru de activitate (IT) de la diversi furnizori din afara tarii.
Facturile sunt trimise fara detalii ca: invoice (scriu order pe ele in cel mai fericit caz), nu includ detaliile firmei lor, nici macar numele; si nici a firmei noastre.

1. Cum putem contabiliceste sa inregistram aceste facturi avand in vedere ca nu respecta legile din Romania (instiintare catre ei facem, dar ori ne spun ca suntem primii din Romania ce le cer asta; ori nu raspund deloc).

2. Putem lua astfel amenzi? Incercam sa fim cat mai corecti din punct de vedere legal, dar furnizorii nu inteleg legile.

3. Mai exista situatia cand se achizitioneaza online cu cardul si te astepti sa primesti factura, dar nu primesti

Ca o concluzie: daca pastram ceea ce primim de la furnizori (cu acele minime de date) are relevanta la un eventual control?

Mii de multumiri!

Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: benjy , utilizator 18:30, 14 Martie 2018
Buna ziua,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Referitor la intrebarea dumneavoastra, vom acorda o atentie sporita. Insa cand achizitionezi online tot felul de tool-uri/programe pe domeniul IT, nu prea avem cum sa ne dam seama daca acea persoana vinde in calitate de persoana juridica. Multumesc pentru sugestie!
Buna ziua,
Imi cer scuze pentru inducerea in eroare. Este vorba de achizitii tool-uri/programe de IT care sa ne ajute in implementarea proiectelor noastre. Multumesc frumos! O zi placuta!
Buna ziua,
Raspunsul dumneavoastra se aplica si in cazul achizitionarii de tool-uri/programe in domeniul IT (asta achizitionam online) care sa ne ajute in implementarea proiectelor noastre? Putem face dovada facturii cu paypall/extras?
Ar fi o usurare avand in vedere ca nu primim facturi de la ei :)
Multumesc frumos!
O zi placuta in continuare!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Francu Mihaela Tatiana, utilizator
Exact la asta trebuie sa fiti atenti, sa fie de la persoane care pot factura (similar SRL, PFA, etc). Si eu pot sa creez un program si d-voastra sa mi-l platiti, fara ca eu sa platesc vreun impozit. Chiar din Romania. Dar nu este legal.
Tocmai din acest motiv v-am sfâtuit sâ cereti înaintea plasârii "order"-ului o "pro-forma invoice".
Pe o pro-forma invoice aveti în mod obligatoriu si datele furnizorului cu amânunte despre forma juridico- socialâ, nr de înregistrare, etc... .
Date pe care, de altfel, aveti tot interesul sâ le verificati, pentru câ poate fi vorba si de tool-uri/licente furate de câtre o persoanâ lambda (deci ori câzute de pe bandâ la ambalare si/sau copiate).
Deci, dvs vâ asumati un risc industrial de a pune pe piatâ un produs care utilizeazâ produse furate (începând de azi, cu circumstante agravante pt câ în bunâ cunostintâ de cauzâ, deci complicitate)!!!

Alte discuții în legătură

Facturare client ue,livrare tara non-ue tommy22 tommy22 buna seara, Avem o livrare de bunuri in Norvegia,facturarea se face catre o tara membra UE. in acest caz, factura se declara in 390 si in intrastat? ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Factura prestari servicii emisa in 6 iunie pentru luna mai iirina_19 iirina_19 Factura de prestari servicii website (avand la baza un contract) este emisa cu data de 06 iunie si este aferenta lunii mai. Pentru a respecta prevederile Legii ... (vezi toată discuția)