avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas

Am 2 copii care primesc pensie de urmas de pe urma tatalui fost cadru M.A.I cu o vechime in politie de 16 ani.I urma calcularii au fiecare cate 450 de lei.De ce copii din civilie tot cu o pensie de urmas in conditiile in care cel decedat nu a muncit o zi primeste mai mult respectiv 520 de lei?
Buna ziua,

Cuantumul pensiei de urmaş

Pensia de urmaş se calculează din:

-pensia pentru limită de vârstă aflată în plată sau la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, susţinătorul decedat;

-pensia de invaliditate gradul I, în cazul în care decesul susţinătorului a survenit înaintea îndeplinirii condiţiilor pentru obţinerea pensiei pentru limită de vârstă, inclusiv în situațiile în care era în plată cu pensie de invaliditate de orice grad, pensie anticipată sau pensie anticipată parţială.

Cuantumul pensiei de urmaş se stabileşte procentual din punctajul mediu anual realizat de susţinător, aferent pensiei pentru limită de vârstă aflată în plată sau la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, susţinătorul decedat, sau din pensia de invaliditate gradul I, în funcţie de numărul urmaşilor îndreptăţiţi, astfel:
a) 50% - pentru un singur urmaş;
b) 75% - pentru 2 urmaşi;
c) 100% - pentru 3 sau mai mulţi urmaşi
Va primi fiecare urmas cate 520 de lei fiecare.
Cand vor primi cei 520 de lei?
S-au primit primele pensii de urmas ?
De cand se pun in plata ?
Pensiile le iau din 2012

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas Zetu Elena Zetu Elena 1.In urma unei tragedii fiica mea in varsta de 32 de ani a decedat,A fost casatorita si i-au ramas 2 fetite de 8 si respectiv 4 ani.A avut pensie de boala 419 ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil minor macul rosu macul rosu buna seara ! as dori sa stiu daca fiul meu de 9 ani beneficiaza de pensie de urmas ? mentionez ca am divortat de tatal copilului in urma cu 7 ani si acum o ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia de invaliditate ? Eliana19 Eliana19 Buna ziua Va rog mult spuneti mi cum se calculeaza pensia de invaliditate gr 3 in conditiile: mama mea este nascuta in decembrie 1959 are vechime in munca 6 ... (vezi toată discuția)