avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare imobil între soți. Este aceasta o soluție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare imobil între soți. Este aceasta o soluție pentru ca imobilul să ajungă în final doar la copilul din a doua căsătorie?

Buna ziua, vreau sa știu dc se poate sa vândă soțul meu partea lui din casa , mie, soției. Mai are un copil din alta căsătorie și vrem ca sa rămână casa doar copilului ce l avem impreuna. Casa am făcut o după căsătoria noastra. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:08, 9 Martie 2018
Da. Vanzarea intre soti este permisa de noul cod civil. art 317
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
CaraD, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are sens o vanzare, in primul rand ca nu se stie care e cota lui, deci trebuie si partaj si trebuie sa va schimbati si regimul matrimonial.
Deci , faceti partaj.
Copilul e major ? Puteti sa ii vindeti lui toata casa si doar dvs sa va pastrati dreptul de uzufruct.
Daca e minor, puteti sa faceti asta cu procurator de fonduri- mai complicat.
Daca nu vreti sa ii dati de acum copilului casa, ramaneti la partaj, faceti partajul si apoi, veti da copilului cand dortiti sau firesc, va va mosteni. Daca decedati inaintea sotului, va mosteneste si el, va trebui sa renunte la mostenire atunci.

Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Va Multumesc.am vrea un act ce nu poate fi atacat de nimeni. Cu s ar putea face?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate, dar nu are sens. De ce?
1. Imobilul este dobandit in timpul casatoriei, ca bun comun, fiind detintut in devalmasie.
Adica apartine amandurora, fara a se sti care cota determinata o are fiecare. Mai exact, nu se stie care e "partea lui".
2. Pentru a se determina partea fiecaruia, in primul rand trebuie incheiat un act de lichidare a comunitatii legale de bunuri, prin care sa se stabileasca exact care este cota de contributie a fiecarui sot, la dobandirea bunurilor comune.
3. In urma actului de lichidare, sa presupunem ca dvs declarati ca fiecare a contribuit in parti egale la dobandirea bunurilor comune. Deci sotul ar avea jumatate.
Sotul va vinde dvs jumatatea lui.
Dvs sunteti casatorita cu sotul.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Practic sotul va vinde, dar in acelasi timp ramane proprietar pe jumatate.

Solutia e un partaj.
Sotul va lasa intregul drept de proprietate asupra imobilului, iar dvs ii achitati o sulta reprezentand contravaloarea partii lui.
Copilul lui are drept la moștenire dc avem casa cumpărată după căsătorie? Vrem sa facem un act sa nu poată cere parte din casa respectiva Casa sa rămână in totalitate copilului ce l avem impreuna. Se poate sa facem contract de vânzare părinților mei ? Sau cum ziceți ca trebuie? Scuze de insistenta

Alte discuții în legătură

Act donatie Crs81 Crs81 Bună ziua, Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare dan bujoreanu dan bujoreanu Se poate rezilia un contract de vanzare-cumparare de imobil facut intre parintii mei si intre mine si fosta sotie, neavand nicio clauza? Sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Moștenire Alexa1717 Alexa1717 Buna ziua , părinții mei vor sa cumpere un apartament si să-l treacă pe numele meu si al sotului. Soțul meu mai are 2 copii din fosta relație ( nu au ... (vezi toată discuția)