avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda platita si confirmatta pe e-mail
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda platita si confirmatta pe e-mail

Bună ziua,

Am următoarea situație:
În data de 15.12.2016 am primit o amendă de circulație, am plătit ameda în data de 16.12.2016 și am trimis e-mail pentru confirmare în data de 28.12.2016.
Anul următor, 2017 am avut de plătit impozit și când am mers să-l plătesc, aveam ca restanță și amenta menționată mai sus. Până am găsit dovada, mers la Administrația Fiscală să scoată amenda de la plată și apoi am plătit impozitul, m-am trezit cu o executare silită pentru amendă si impozitul aferent anului 2017.

Cănd am primit executarea silită m-am dus la ghișeul lor și le-am explicat că este greșeala lor, însă nu au dorit sa-mi scoată de la plată executarea silită pe motiv că nu le-am confirmat și lor plata amenzii.
Știu că dovada plății se trimite doar către poliție, lucru ce l-am și făcut.

Vă rog să-mi spuneți și mie cum să îi determin pe cei de la Administrația Fiscală să-mi scoată de la plată taxa de executare silită.

Mulțumesc,
Marius.
Cel mai recent răspuns: Marius ID , utilizator 11:19, 13 Martie 2018
Buna ziua,
Depuneti o solicitare scrisa in acest sens, atasati dovezile de plata si de confirmare ( email) si luati nr. de inregistrare.
Daca nu o vor solutiona va adresati instantei de judecata .
Bună ziua,

Mulțumesc pentru răspuns!

Numai bine,
Marius.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie achitata in contul altei institutii locale. cristinaurian cristinaurian Buna ziua. Am domiciliul in judetul Cluj, intr-un sat. Am primit o amenda de circulatie, in data 30.01.2013, in prima localitate de langa Cluj-Napoca, ... (vezi toată discuția)
Amendă plătită online Rita93 Rita93 Buna ziua, Aș avea nevoie de ajutor.În data de 23.10.2014 mi s-a întocmit un proces verbal,este vorba despre o amendă pentru parcare.A doua zi m-am dus ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie platita figureaza in evidentele primariei Georgian3 Georgian3 Buna ziua, In 2008 am avut un eveniment rutier, in urma caruia am fost amendat de politie cu suma de 200 ron. In termenul legal am platit la CEC 50% din ... (vezi toată discuția)