avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua,
I-am cerut medicului de familie sa imi dea concediu medical de la 1 martie însă m-au sunat de la servici ca este nevoie de mine saptamana viitoare si mi-au cerut sa intru in prenatal din luna aprilie. Dacă nu am depus încă concediul la angajator pot sa nu il mai iau? Sau s-a procesat deja de cand mi l-a dat medicul de familie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 8 Martie 2018
la un eventual control tu de fapt esti in concediu prenatal si fizic esti la munca, deci inca lucrezi desi esti in concediu, obligatia ta ca angajat e sa anunti angajatorul ca esti in concediu prenatal, merge pe riscul lui, tu deja esti luata in evidenta de catre medicul de familie. daca nu il inregsitreaza, medicul de familie oricum iti elibereaza in continuare un alt medical pe care e mentionat seria si nr concediului medical initial.
Daca nu l-ati depus la angajator ,atunci mergeti la medic sa va modifice datele de acordare.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:
art.33
...
(4) În situația în care unui asigurat i se acordă certificat de concediu medical pentru o anumită perioadă, iar asiguratul dorește să își reia activitatea profesională înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzător, de către medicul care a eliberat certificatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

01- 31.01 risc maternal, 20- 31.01 prenatal. e corect? Issa12 Issa12 Sunt insarcinata in 32 de saptamani. Medicul de familie a emis concediul de risc maternal pentru luna ianuarie 01-31, urmand ca, dupa calculele lui, acesta sa ... (vezi toată discuția)
Plata a doua concedii medicale prest prest Buna seara O persoana care se afla in concediu medical a fost internata in spital. Cateva zile,cele doua concedii se suprapun.Se pot plati ambele concedii ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale suprapuse ianuarie ianuarie Buna ziua. VA rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Am o colega care a primit de la medicul de familie concediu medical pentru perioada ... (vezi toată discuția)