avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concedii medicale suprapuse
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concedii medicale suprapuse

Buna ziua. VA rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie.
Am o colega care a primit de la medicul de familie concediu medical pentru perioada 10-12.08.2020, ulterior in data de 12.08. fiind internata in spital de unde a primit alt concediu medical incepand cu data 12.08.2020. Pentru data de 12.08.2020 concediile se suprapun.
Cum se inregistreaza? Trebuie modificat unul dintre concedii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 2 Septembrie 2020
Normele de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate din 05.01.2018
art.33
(1) În situația în care unui asigurat i se acordă în aceeași lună două sau mai multe concedii medicale pentru afecțiuni diferite, fără întrerupere între ele, indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă se calculează și se plătește separat, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

(2) În situația în care unui asigurat i se acordă două sau mai multe concedii medicale pentru aceeași afecțiune, fără întrerupere între ele, durata lor se cumulează, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare. În această situație, la calculul indemnizațiilor pentru certificatele de concediu medical în continuare se menține baza de calcul determinată pentru certificatul de concediu medical inițial.

(3) În situația în care unui asigurat i se acordă în aceeași lună două certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumită perioadă, indemnizația se calculează după cum urmează:


a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizația se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilității acestuia și data începerii valabilității celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rămase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica "Observații" a certificatului de concediu medical "Suprapunere cu CM seria . . . . . . . . . . nr. . . . . . . . . . .";

b) pentru al doilea certificat medical, a cărui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizația se calculează în mod corespunzător, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.

(4) În situația în care unui asigurat i se acordă certificat de concediu medical pentru o anumită perioadă, iar asiguratul dorește să își reia activitatea profesională înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzător, de către medicul care a eliberat certificatul.

(5) În situația în care asiguraților prevăzuți la art. 1 alin. (1) lit. A și B din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, li se acordă certificat de concediu medical în aceeași zi în care au desfășurat activitatea în cadrul programului complet de lucru, indemnizația se va acorda numai pentru zilele următoare celei în care a fost acordat certificatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concedii medicale suprapuse Simo1 Simo1 Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea situatie: Am o angajata care mi-a adus 3 concedii medicale care se suprapun: CM1 este din ziua 04 a lunii pana ... (vezi toată discuția)
Concediu boala 1membru 1membru Imi poate deconta un concediu de boala pe luna trecuta daca il trimit la sfarsitul acestei luni? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical alexadutu alexadutu o angajata are concediu medical din cm 11.08.2012 -17.08.2012 initial cod diagn 395 , emis de spital si CM 20.08.2012 -24.08.2012 tot initial ... (vezi toată discuția)